HKC Haarlem op tentoonstelling Haarlem Sportstad

museum haarlemHaarlem is al meer dan 100 jaar een echte sportstad. De stad kent vele nationale sporthelden: van Pim Mulier tot Yvonne van Gennip, en van Jaan Eden tot aan Dennis van der Geest. Maar ook op amateurniveau zijn veel Haarlemmers actief bij één van de vele sportverenigingen. Hoogste tijd om deze rijke sportgeschiedenis en -cultuur eens in het zonnetje te zetten met behulp van een tentoonstelling, zo vond het Museum Haarlem.

Als oudste korfbalvereniging van Haarlem (en zelfs één van de oudste van Nederland) kan HKC Haarlem hierbij natuurlijk niet ontbreken. Onze vereniging levert verschillende foto’s, attributen en verhalen die zullen worden tentoongesteld naast o.a. de eerste wereldbeker schaatsen (uit 1893) van Jaap Eden, het judopak van Dennis van der Geest, de hockeystick van Floris Jan Bovenlander en nog veel meer…

De tentoonstelling is vanaf 25 november t/m 28 mei 2017 te zien in het Museum Haarlem, gevestigd aan het Groot Heiligland 47. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden via de site van het Museum Haarlem: www.museumhaarlem.nl.

 

haarlem sportstad