Hoezo wateroverlast?

Op een dag waarop zoveel water was gevallen dat een groot aantal wedstrijden moesten worden afgelast was het niet wateroverlast wat roet in het eten dreigde te gooien voor de wedstrijd van onze C1, maar drukte op de weg, omleidingen en een misverstand over één lettertje in de naam van de tegenstander.

De C1 moest afgelopen zaterdag om 11:15 uur tegen ZKV in Zaandam spelen, maar omdat niet al onze spelers op tijd aanwezig waren (en twee bij ZKC waren afgeleverd) begon de wedstrijd een kwartier later.

Onze kanjers begonnen goed: Manisya en Abel scoorden gelijk twee keer met een doorloopbal. ZKV antwoordde met een tegenpunt, waarna Dylan met een afstandsschot de 1-3 aantekende.

Vervolgens kwam ZKV goed terug naar 3-3. Het gevaar van ZKV moest bij de jongens vandaan komen. En dan vooral door afstandsschoten.

Olav mocht een strafworp maken, maar ondanks dat hij de strafworp mistte kon hij wel gelijk de bal bij Esmee krijgen, die hem er mooi inschoot. Zoë volgde met een mooie doorloopbal en toen was het rust.

Na rust was het “Carlijn”-time: het zesde, zevende, negende en twaalfde punt werd door Carlijn gescoord middels doorloopballen. Tussendoor scoorden nog afstandsschot Zoë, Olav van onder de paal met een mooi omdraai schot en een afstandsschot van Dylan. Lara maakte vervolgens het dertiende punt voor onze kanjers.

ZKV bleef uiteindelijk steken op negen korfpunten, waarna – na een korte rekenexercitie – de uitslag uitkwam op 9-13. Weer een mooie en verdiende zege voor onze C1.

Je zou kunnen zeggen dat je wint door meer punten te scoren dan je tegenstander. Je zou het ook om kunnen draaien door te zeggen dat je wint door meer punten tegen te houden dan je tegenstander.

In mijn stukjes zie je nagenoeg alleen maar de namen staan van degenen die gescoord hebben, maar bijna nooit van degenen die op het juiste moment een korfpunt hebben voorkomen. Daarmee doe ik eigenlijk deze spelers tekort. Maar desondanks wil ik wel opmerken dat waar vorige week nog veel jongensnamen in het scoreverloop stonden, er nu gelukkig ook veel meisjesnamen in staan. Dat toont in mijn ogen alleen maar aan wat ik al eerder heb gezegd, dat het mooie van dit team is dat iedereen kan scoren.