“I HAD A DREAM”

korfbal vet cool articleIk zag het al helemaal voor me. Onze kampioenen in de F1-Korfbal Leaque finale tegen KZ Danaïden in onze eigen nieuwe hal die in de plaats is gebouwd van de Kennemer sporthal. Haarlem is eindelijk na de teloorgang van het honkbal en de voetbal weer een sportstad waar iedereen rekening mee moet houden.

Iedereen in het nieuwe tenue, trots op ons rood-wit-zwart. Met de naam van onze nieuwe sponsor erop. De sponsor die net met de vereniging een miljoenencontract heeft getekend. En dan noemt de speaker alle namen van onze kampioenen één voor één op, gevolgd door een oorverdovend gejuich van het duizendkoppig publiek op de tribune. De finale wordt live uitgezonden op de nationale televisie. De strijd gaat gelijk op. Tot het einde blijft het spannend. En in de laatste minuut scoren wij het winnende doelpunt. Onze kampioenen kampioen van Nederland.

Maar na de verliespartij tegen de Meervogels afgelopen zaterdag met 5-13 is de droom (eigenlijk één week te vroeg) uiteengespat. Voordeel is wel dat ik voorlopig nog even vast kan houden aan mijn jeugd-trainer-coach-jas. En niet dat ik hem kwijt zou raken aan een meer dan twee meter lange uitgerangeerde oud-Nederlands achttalspeler met a-diploma korfbaltrainer, die hem vanwege zijn lange armen en brede borstkas toch al niet had kunnen dragen. En het voordeel is dat we ons nu niet meer bezig hoeven te houden met moeten winnen.

Wel jammer van die eigen sporthal…