Ik hoop niet dat dit de goden verzoeken is…

Nadat onze kanjers van de C1 uit al tegen ZKV met 9-13 hadden gewonnen, deden ze het afgelopen zaterdag thuis gewoon dunnetjes over. Het werd 14-3. ZKV had mijn inziens vanaf het begin geen enkele kans.

Dylan opende de score met een prachtige omdraai onder de armen door naar de rug van zijn tegenstander gevolgd door een schot. Vlak daarna ving Dylan de bal in de afvang, zijn verdediger stond verkeerd en kon hij de 2-0 aantekenen. En de toon was gelijk gezet.

Vanaf het begin kon ZKV aanvallend geen potten breken door het goede verdedigen van onze kanjers. Vervolgens was het de beurt aan Zoë. Ze had een meisje van twee koppen groter, maar twee keer achter elkaar liep Zoë langs haar heen alsof ze stilstond. En het was gelijk 4-0. Vijf minuten later schoot Lara de 5-0 erin. In een laatste poging om nog aansluiting te krijgen scoorde ZKV voor rust nog twee keer achter elkaar.

Als ZKV na de rust nog enige hoop had om terug te komen in de wedstrijd, dan werd deze hoop al snel de grond ingeboord door een mooie treffer van Abel en een exacte kopie van Dylan’s eerste korfpunt door Olav.

Voor de vorm scoorde ZKV daarna nog hun derde, maar daarna lukte bij ZKV niks meer. Je zag bij hun de moed in de schoenen zakken en de frustratie toenemen. Als ZKV al tot schieten kwam, want vaak werden hun aanvallen al vroegtijdig onderbroken, dan was de afvang van onze kanjers superieur. En aanvallend maakten onze kanjers prachtige combinaties door de bal snel rond te laten gaan, waardoor er altijd wel iemand vrij kwam.

Zoë scoorde de 8-3 met een prachtige doorloopbal. Rik mocht een strafworp verzilveren. Olav scoorde twee keer achter elkaar. De eerste middels een afstandsschot en de tweede na de bal in de afvang gepakt te hebben vanaf onder de paal met zijn nu onderhand befaamd wordend stapje naar achteren.

Zoë was vandaag goed op dreef en scoorde vanuit een doorloopbal haar vierde van de wedstrijd. Om het nog erger te maken voor ZKV scoorde Abel vanaf onder de paal met een schot. En Carlijn zal gedacht hebben “wat Zoë kan, kan ik ook” en scoorde de viertiende ook door middel van een doorloopbal.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele mooi uitgespeelde kansen die er niet ingingen. Leuk is om te zien dat er ook nog een aantal talenten achter deze groep staan die aansluiting hebben. En nu dus ook op het einde mochten invallen.

Niet alleen deden onze kanjers goede zaken door van ZKV te winnen, maar ZKC hielp onze kanjers door nipt met 10-9 van Top te winnen. Hierdoor hebben onze kanjers aan één gewonnen wedstrijd – nog drie te gaan – al voldoende om (gedeeld) kampioen te worden. Maar het is natuurlijk vele malen leuker als ze onverslagen kunnen blijven of minimaal als enige kampioen.

“Hopelijk kan dit team de lijn doorzetten en het veldseizoen mooi afsluiten. Dan kunnen ze daarna laten zien dat ze deze goede lijn ook kunnen doorzetten in de zaal, waar ze een klasse lager zijn ingedeeld en dus tweede klasse gaan spelen. Als je kijkt naar het potentieel in deze groep is er ook in de zaal de mogelijkheid om voor het kampioenschap te gaan strijden. We zijn benieuwd naar wat dit team ons dit jaar allemaal gaat laten zien, maar het belooft een mooi jaar te worden!”, aldus coaches Guido en Lloyd.

De eerstvolgende wedstrijd, de (eerste) kampioenswedstrijd zou je kunnen zeggen, van de C1 is a.s. zaterdag om 9:30uur thuis.