Ik loop teveel met de hond…

f1 2016 2017Elke dag loop ik minimaal twee keer met de hond. En afgezien van dat je constant bezig bent met het ontwijken van straatvuil omdat onze hond Houd Nederland Schoon hoog in het vaandel heeft en het record van plastic flesjes en blikjes verzamelen probeert te verbreken, heb je tijdens deze wandelingetjes zeeën aan tijd om je gedachten te laten gaan.

En ondanks dat we afgelopen weekeinde pas de eerste wedstrijd van het buitenseizoen hebben gespeeld zit ik eerlijk gezegd met mijn hoofd al weer meer bij volgend korfbalseizoen dan bij deze.

Mijn taak als “hoofdcoach” bij de F-jes begint steeds beperkter te worden in de zin van dat ik steeds meer aan de dames over laat en kan laten. Er komt altijd een moment dat je een trainée het vertrouwen moet geven om het op eigen kracht te doen. En ik heb het volste vertrouwen in beide dames dat ze, nu ze van mij hebben kunnen afkijken hoe je het niet moet doen ;-), het trainerschap wel onder de vingers zullen krijgen.

Na een verbluffend goede eerste buitenseizoen in de eerste klasse met de “oude” garde (als je van “oud” kan spreken bij 6-7-8 jarigen) en een zaalseizoen waarbij de “nieuwe” garde voorzichtig aan de wedstrijden moest gaan wennen, is het nu tijd om de “nieuwe” garde volledig mee te laten draaien.

En dat moet dan gebeuren in de tweede klasse… niet echt de klasse waarin ik dat had willen doen (met het oog op zoveel mogelijk “succesbeleving” bij de kinderen), maar we moeten het er maar mee doen.

Vandaar kwam het verlies van 3-8 tegen ZKV voor mij niet echt als een verrassing. Maar daarom is het wel zo belangrijk dat telkens zoveel mogelijk ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en andere HKC’ers langs de lijn staan om aan te moedigen en om een hels lawaai te maken als één van onze kampioenen scoort. En gelukkig afgelopen zaterdag stonden er een heleboel toeschouwers ondanks de regen langs de kant. En deden ze lawaai maken bij elke gemiste maar ook gelukkig drie mooie korfpunten (2x Fedde en 1x Colin). TOP!!!!