Interview: De korfbalambities van Olav Plomp

Op 1 februari hebben de talenten van de B1 hebben goed gespeeld tegen de koploper Fortuna maar uiteindelijk verloren met 20-27. Na afloop sprak ik met Olav over zijn korfbalambities. Olav zit sinds zijn 6e of 7e op korfbal bij HKC Haarlem. Hij vindt korfbal leuk omdat je met korfbal met iedereen moet samenwerken. Toen hij op honkbal zat vond hij dat te individualistisch. Als korfballer zijn zijn sterke punten rebounden (met dank aan zijn lengte), verbindingen leggen en aanspeelpunt zijn. Hij vindt het geweldig om Hoofdklasse te spelen met al die spannende wedstrijden.

Hoe ben je bij de talenten van het Regionaal Talentencentrum (RTC) terecht gekomen?
We werden met z’n vieren uit ons team voor de RTC selectietraining uitgenodigd. Ik werd (als enige) geselecteerd en daar was ik heel blij mee!

Wat heb je bij de selectie U17 bereikt?
Tijdens de Korfbal Challenge mocht ik acht minuten spelen tegen Jong België. Dat was een hele eer en ik heb ook nog een keer gescoord. Daarnaast mocht ik 20 minuten in de Challenge finale tegen Noord-West spelen.

Wat is je korfbaldroom?
Het is mijn ambitie om het Nederlands Kampioenschap te winnen. Het is mijn ultieme droom om bij Oranje Under 19 te spelen… maar dat zal zeer lastig worden.

Beste Olav, dat zijn mooie en ambitieuze korfbaldromen. Ik hoop dat ze uitkomen!Geschreven door Ron Konijn