Interview met Hans Vaatstra

haarlemlogoÉén van onze HKC Haarlem vrijwilligers die het verdient om in het zonnetje te worden gezet!

Vrijwilligers zijn onmisbaar en het is de Haarlemmerolie van onze vereniging. Daarom is het ook zo belangrijk dat (ouders van) leden zich voor HKC Haarlem blijven inzetten! Door vier keer per jaar één van onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten hopen wij de (ouders van) leden te stimuleren voor het doen van vrijwilligerswerk. We bijten het spits af met een vrijwilliger die al jaar en dag ontzettend veel voor de vereniging doet, veelal achter de schermen… Wij stellen jullie voor aan Hans Vaatstra!

Hans Vaatstra draagt onze vereniging al ruim 40 jaar een warm hart toe, en dat is te merken aan de inzet die hij toont! Hij is gelukkig getrouwd met Ixchell en heeft 2 kinderen, Lisanne (10 jaar) en Marissa (13 jaar). Doordeweeks werkt hij full-time op de logistiek afdeling bij de V&D, waar hij processen voorbereid en uitvoert. Zijn gezin is heel erg belangrijk voor hem, zonder hun steun en toeverlaat zou hij zijn vrijwilligerstaken bij de vereniging niet kunnen volbrengen. In het weekend wandelt hij, samen met zijn jongste dochter Lisanne, graag overal en nergens. Via wandel-en sportverenigingen verzamelt hij diverse routes, en samen met Lisanne loopt hij afstanden van zo’n 20 km. De Nijmeegse 4-daagse is ook een van de tochten waarbij Hans altijd van de partij is!

Hans is ieder weekend op de club aanwezig. Meestal is hij te vinden achter de bar of verricht hij binnen of buiten de kantine verschillende klusjes. Of hij staat langs de lijn om de spelende teams aan te moedigen. Momenteel zit hij in de clubhuiscommissie, en draait hij ook regelmatig bardiensten. Het sociale aspect van deze bardiensten spreekt hem erg aan: “Je hoort veel over wat er speelt binnen de vereniging en bij de verschillende commissies. Ook het omgaan met mensen vind ik erg leuk”. Hans is een echte doener, die ook ziet hoe zaken in onze accommodatie beter kunnen worden georganiseerd. Hij legt de opgemerkte verbeteringen voor aan het bestuur en voert de verbeteringen dan het liefst zo snel mogelijk uit. Een echte aanpakker die zich erg betrokken voelt bij onze vereniging. Als tip geeft hij aan dat Haarlem wat slagvaardiger mag worden “De handelingssnelheid mag wel omhoog”. We verwachten dat de nieuwe organisatiestructuur hier ook aan zal bijdragen.

Hij heeft zelf, ruim 40 jaar geleden, met veel plezier korfbal gespeeld bij Oosthoek waarna hij bij Haarlem kwam korfballen. In die 40 jaar heeft hij enorm veel vrijwilligerstaken opgepakt in diverse commissies. Wanneer er wordt gevraagd naar de leuke momenten in de afgelopen 40 jaar verschijnt er een lach op zijn gezicht. De verschillende, maar vooral ludieke en creatieve manieren waarop hij (samen met andere vrijwilligers) elk jaar de openingen van het Pinksterkamp heeft georganiseerd zijn legendarisch. Van een echt M.E. busje en M.E. pakken tot aan enorme creaties van ruimtepakken. “6 uur slaap in 4 nachten. Je sliep op tafels, stoelen en buiten op de grond. Openingen van de kampen en de kampen zelf waren geweldig”.

Het moment dat de meeste indruk op hem heeft gemaakt was 15 jaar geleden bij een blikseminslag tijdens een schoolkorfbaltoernooi. “Ongelooflijk toen de bliksem insloeg op het hek bij de Kleverlaan. Er waren geen woorden nodig. Iedereen wist wat hij moest doen en binnen 4 minuten waren alle 150 kinderen van het veld af!”

In de afgelopen 40 jaar heeft Hans zijn liefde voor korfbal en de club niet onder stoelen of banken gestoken en meerdere mensen gestimuleerd zich ook bij Haarlem aan te sluiten. Hans drukt mij op het eind van het interview op het hart dat het belangrijk is elkaar als vrijwilliger regelmatig te blijven bedanken en iedereen te waarderen en accepteren zoals hij of zij is!

Dus bij deze Hans, ontzettend bedankt voor alle getoonde inzet en betrokkenheid bij de vereniging. We hopen dat we hier nog lang van mogen genieten!