“KEEP ON DREAMING”

haarlemlogoIk zag het al helemaal voor me. De muur tussen ons en de buren werd gesloopt. Eindelijk werden we zo’n grote korfbalvereniging dat alle kinderen in een team ondergebracht konden worden van hun eigen niveau. Op het veld tussen ons en de artsenpraktijk werd een hele nieuwe hal gebouwd. Vanuit de kantine leek het net alsof je zo de sporthal in kon lopen.

Onze kampioenen samen met de kampioenen van Rapid F2 volgend jaar in de E1-beslissende wedstrijd tegen KZ Danaïden. Haarlem lijkt eindelijk na de teloorgang van het honkbal en de voetbal weer een beetje op de terugweg om de sportstad te worden waar rekening mee dient te worden gehouden.

Iedereen in het nieuwe tenue, trots op ons groen-rood-wit-zwart. Met de naam van onze nieuwe sponsor erop. De sponsor die net met de vereniging een voor ons doen lucratief contract heeft getekend (dit in tegenstelling tot een miljoenencontract). En dan noemt de speaker alle namen van onze kampioenen één voor één op, gevolgd door een oorverdovend gejuich van het honderdkoppig publiek langs de lijn. De finale wordt live gestreamed op een internetsite die bijna niet te vinden is. De strijd gaat gelijk op. Tot het einde blijft het spannend. En in de laatste minuut scoren wij het winnende doelpunt. Onze kampioenen kampioen van de eerste klasse poule E1A.

Maar ja, het is maar de vraag of de kampioenen van Rapid F2 volgend jaar wel met ons willen spelen na het verlies van de laatste wedstrijd. 🙂 Onze kampioenen wonnen met 15-11. Maar het moet gezegd worden dat de kampioenen van Rapid het ons wel heel erg moeilijk maakten. Er lopen bij Rapid ook best veel nieuwe talenten rond die ik graag in ons team zou willen opnemen.

Eerst stonden onze kampioenen een aantal keer met 3 punten voor, maar telkens kwamen de kampioenen van Rapid terug. Het was zelfs zo dat op een gegeven moment onze kampioenen met 10-11 achter kwamen. Maar onze kampioenen wisten het uiteindelijk toch weer in ons voordeel te beslechten. Anders had ik ongetwijfeld mijn jeugd-trainer-coach-jas in moeten leveren. 🙂 Eerlijk gezegd ben ik toch wel heel erg gehecht geraakt aan mijn jasje.

Wel jammer van die eigen sporthal…