Kopie van de wedstrijd van de week ervoor…

De wedstrijd van onze A1 afgelopen zaterdag tegen Blauw Wit leek wel een kopie van de wedstrijd van de week daarvoor tegen Sporting West. Met dien verstande dat ik zover ik me kan herinneren nooit zoveel strafworpen in één wedstrijd van de A1 heb gezien. Als ik goed heb geteld negen; vijf in het ene vak en vier in het andere.

De A1 begon met een achterstand van 0-2 voordat Jelle het eerste punt voor de A1 maakte met een doorloopbal. Vervolgens maakte Chloë de 2-2, ook met een doorloopbal.

En toen kreeg de A1 een periode waarin ze niet tot scoren kwam en Blauw Wit een voorsprong nam naar 2-5. Waarna Chloë een strafworp verzilverde. Vlak daarna scoorde Blauw Wit de 3-6. En kregen we een periode van 10 lange minuten waarin het ene vak alleen maar aan het verdedigen was en het andere alleen maar aan het aanvallen zonder dat er werd gescoord. Uiteindelijk scoorde Tim de 4-6.

Nadat Chloë alweer een strafworp erin gooide (5-6), kreeg ik het gevoel dat met een beetje geluk de achterstand wel omgebogen kon gaan worden in een voorstand. Er werd goed gespeeld, maar het eerste aanvalsvak had moeite om de bal in de korf te krijgen terwijl ze wel veel meer kansen afdwongen dan de week daarvoor.

Onze A1 kon uiteindelijk niet voorkomen dat Blauw Wit weer scoorde en werd het verschil weer twee punten. Vlak voor rust scoorde Suze de 6-7 uit een leuke variatie op een vrije worp (of moet ik zeggen: het afstraffen van een verdedigingsfoutje van Blauw Wit bij een vrije worp).

Vlak na rust zorgde Blauw Wit weer voor twee punten verschil. En – het wordt een beetje eentonig – scoorde Chloë weer uit een strafworp de aansluitingstreffer. Maar in plaats van door te kunnen drukken, scoorde Blauw Wit weer twee keer en stonden we dit keer met drie punten achter.

Maar onze A1 liet dat niet op zich zitten en na een goede doorloopbal van Suze en – alweer – een strafworp van Chloë stond onze A1 maar weer één punt achter.

En weer kreeg onze A1 twee punten om hun oren. Kansen genoeg, maar als de bal gewoon niet in de korf wil en wij onze afvang niet voldoende vaak winnen, heb je per aanval vaak maar één kans. En met het huidig scoringspercentage (inclusief vier gemiste strafworpen) is dat onvoldoende om achterstanden goed te maken.

Tim scoorde nog met een mooi schot en Chloë maakte vanuit haar vijfde strafworp haar zesde van de wedstrijd. Na afloop stond er 11-14 op het scorebord.

Ik heb al eerder uitgesproken dat ik denk dat uit deze groep meer te halen is. Als het eenmaal gaat lopen, wanneer dat stapje “meer” net wel wordt gezet, wanneer dat eerste schot net wel in de korf valt en onze spelers daaruit vertrouwen putten, dan hoeven ze zeker tegen dit soort tegenstanders niet te verliezen.