Korfbal en meer: Klaverjassen

haarlemlogoOnze voorzitter heeft het al een paar keer gezegd en het staat nu ook onze website: HKC Haarlem is “korfbal en meer”. Jullie verslaggever is benieuwd wat dat “meer” nu precies inhoudt en gaat daarom langs bij verschillende activiteiten van onze vereniging. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er al sinds 1976 geklaverjast wordt in het clubhuis?

Tegenwoordig vindt dat in het seizoen vrijdag vanaf 20.30 uur plaats. Afgelopen vrijdag ging ik daar eens kijken. Ik trof dat een aantal bekende HKC gezichten zoals Marco, Hans en Jur maar ook een aantal klaverjassers die je niet vaak langs de velden ziet. Ik vroeg aan Marco, die het klaverjassen coördineert, wat er nou precies gebeurt op zo’n klaverjasavond. Marco: “We spelen van september tot en met april een competitie, 1 keer per 2 weken. Afgelopen seizoen is Jurgen kampioen geworden. Het nieuwe klaverjasjaar is net begonnen dus wie nu het sterkste is moet nog blijken.”

Hans stelde ik de vraag wat de klaverjassers zonder korfbalachtergrond vonden van onze korfbalvereniging. Hans: “De klaverjassers vinden het een gezellige vereniging en vinden de sportieve reuring leuk als er op vrijdagavond ook getraind wordt. De korfballers proberen de klaverjassers ook regelmatig uit te nodigen om een keer naar een wedstrijd te kijken en soms lukt dat. Maar de meesten komen voor de gezelligheid bij het klaverjassen. Wat wel mooi is, is dat de klaverjassers een leuke trouwe groep zijn die zo bijdragen aan ons verenigingsleven”.

Ben je na het lezen van dit artikel zelf geïnteresseerd in klaverjassen bij HKC Haarlem of ken je iemand die voor wie dat wat is? Kom een keer langs op vrijdagavond of neem contact op met Marco via marco.helmus@upcmail.nl.