Korfbal en meer: Voetballen op woensdagavond

voetbalWeer een verhaaltje over wat het “meer” is bij “korfbal en meer”. Bij KombiFit wordt er regelmatig paaltjesvoetbal gespeeld. Maar sinds oktober vorig jaar wordt er ook serieus gevoetbald op woensdagavond bij HKC Haarlem.

De vraag aan de voetbalcoördinator Frank is hoe een en ander tot stand gekomen is. Frank: “We zijn een vriendengroep die voortkomt uit ouders van Basisschool De Werkschuit. We voetballen graag maar hebben geen tijd voor een reguliere competitie. We zochten een goede locatie waarbij we bij kunstlicht kunnen spelen. Het terrein en clubhuis van HKC Haarlem is ideaal voor ons. Van Hans van de Hoek mochten we komen voetballen als we lid zouden worden. We zijn nu met zijn alle officieel niet-korfbalspelend lid. We zijn zeer tevreden”.

En bevalt het bij een korfbalvereniging? Frank. “We komen met name voor het voetballen. Maar zo nu en dan lezen we de nieuwsbrieven. En laatst hebben we een van de inhaalwedstrijden op woensdagavond gezien. Eerlijk gezegd moesten we toen wel eerst bij de korfballers informeren welk tenue van HKC was maar nu weten we wie we moeten toejuichen. Iedere keer als we de korfballende leden en vrijwilligers tegen komen zijn de contacten prettig en voelen we ons welkom bij HKC Haarlem”. Tevreden nieuwe leden dus!