Korfbal en meer: wandelen op woensdag

wandelenEr zijn een aantal HKC Haarlemmers die naast het korfbal ook fanatiek wandelen. Jullie verslaggever is er daar een van. Op zijn vrije woensdagmiddag maakte hij een zwerftocht door Haarlem en kwam bij het clubhuis terecht. Het viel hem op dat er mensen waren en hij ging eens kijken.

Hij trof een groep wijkbewoners aan die een wandelgroep vormen. Hij vroeg aan coördinator Cokky Bentvelsen wat dat inhoudt. “Bij ons wandelen 60 plussers gezellig samen in de omgeving van het clubhuis van HKC Haarlem. Voor het wandelen doen we een korte warming-up en tijdens het wandelen doen we oefening gericht op soepelheid.Fit blijven en gezellig samen bezig zijn staat centraal. Na het wandelen gaan we koffiedrinken in het clubhuis.

Als de verslaggever vraagt wat de deelnemers van HKC Haarlem vinden zeggen ze allemaal dat we een mooi clubhuis hebben dat midden in de wijk ligt. Een meneer van 85 pakt een korfbal en zegt dat hij voor en in de oorlog in Indonesië heeft gekorfbald. Een andere dame heeft in haar jonge jaren met veel plezier bij Oosterkwartier gespeeld. Misschien komt iemand van de wandelgroep binnenkort eens kijken als er op zondag een korfbalwedstrijd gespeeld wordt. Tevreden bezoekers dus bij HKC Haarlem. Het wandelen is iedere woensdag van 14.00 tot 15.15 uur. Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met Cokky Bentvelsen op 023 – 5255 857.