Korfballen in Sri Lanka

srilankaIn het kader van het IB-programma van het Schoter gaan wij, twee Haarlemse korfballers Luce en Tijs, naar Sri Lanka om daar korfbal te promoten. Bij het nieuwe IB-programma van het Schoter hoort een internationale stage die de leerlingen zelf organiseren. Toen wij begonnen met brainstormen over een stage kwamen we al snel uit bij korfbal. Wij spelen namelijk beide al een aantal jaar korfbal bij HKC Haarlem. Ons plan is om de korfbalsport te promoten in een ontwikkelingsland.

Als eerste stap zochten we contact met The International Korfball Federation (IKF). Na wat mails heen en weer hebben we samen met de bond besloten naar Sri Lanka te gaan. Via IKF lid Erik Buizer kwamen wij in contact met Pushpakamura Madurapperuma, de eigenaar van het sportcentrum GASARC in Gampaha, Sri Lanka. Pushpa is een enorme liefhebber van de sport en wil deze ook graag verspreiden over Sri Lanka. Op 16 april 2016 vliegen wij naar Sri Lanka om daar drie weken training te geven op verschillende locaties, waaronder een weeshuis.

Van de korfbalbond hebben wij al twee korfen gekregen om mee te nemen en ook korfbaltotaal.nl heeft ons al gesponsord met twee ballen, maar we willen graag nog meer voor Pushpa betekenen. Wij zijn daarom nog op zoek naar sponsors die ons en Pushpa willen helpen met dit project. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op (06-42935291), of volg ons avontuur op Facebook: www.facebook.com/korfsrilanka.