KorfbalmasterZ – Ken jij alle spelregels?

KorfbalmasterZMet ingang van seizoen 2015-2016 presenteert het KNKV, samen met NOC*NSF en andere sportbonden, KorfbalmasterZ! Een online tool, waar niet enkel scheidsrechters maar alle korfballers hun kennis over de spelregels kunnen testen en opvijzelen. Vanaf september 2015 kun je er tevens je spelregelbewijs behalen.

Het KNKV biedt verenigingen de mogelijkheid om haar leden op te leiden om uiteindelijk zo jong mogelijk (vanaf 14 jaar) het spelregelbewijs (oude basisopleiding A en B) te behalen. Hiervoor is een speciale website gemaakt: www.korfbalmasterZ.nl

Korfbalmasterz.nl is een officiële website van het KNKV, die de basismodules A en B vervangt. (Jeugd)spelers en andere geïnteresseerden kunnen met deze tool op een leuke én leerzame manier met aantrekkelijke beelden de spelregels beter leren begrijpen. Daarnaast leren korfballers van jongs af aan de regels beter te accepteren en toe te passen tijdens de wedstrijd, als speler maar ook als scheidsrechter. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels de winst dichterbij.

Iedereen kan oefenen op de website www.korfbalmasterZ.nl. Op de site vind je spelregels en spelsituaties. De spelregel is de theoretische achtergrond, de spelsituatie is de vertaling naar de praktijk. In de spelsituaties zie je voorbeelden van situaties die betrekking hebben op die spelregel. Per spelsituatie zijn oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak hij/zij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen.

Vanaf september 2015 is KorfbalmasterZ.nl dé omgeving waar men het spelregelbewijs kan behalen. Wij zullen onder andere via deze tool verenigingskader opleiden.

EXTRA INFO KORFBALMASTERZ

Op Korfbalmasterz.nl vind je alles wat je nodig hebt om op een leuke en handige manier je spelregels te oefenen, met behulp van veel foto’s en filmpjes. Alle spelregels zijn omschreven in heldere taal en worden verduidelijkt met herkenbare voorbeelden. Zo weet je precies hoe je ze moet toepassen tijdens je wedstrijd én je begrijpt de beslissingen van de scheidsrechter beter. Je kunt nu je spelregelkennis al oefenen; kijk dus snel op www.korfbalmasterz.nl. Het behalen van je spelregelbewijs wordt zal binnenkort geactiveerd worden. Na het behalen van je spelregelbewijs kun je kiezen voor diverse vervolgopleidingen:

  • Jeugdscheidsrechter (EF-jeugd en BCD-jeugd).
  • Verenigingsscheidsrechter
  • KNKV-scheidsrechter

Aan de slag!!!

Deze week hebben alle (spelende)leden van 14 jaar en ouder een brief met activatiecode ontvangen. Met deze code kan je op www.korfbalmasterz.nl inloggen en registreren. Je kan daar dus de filmpjes bekijken en oefenen om uiteindelijk je spelregelbewijs te halen. Het ziet er naar uit dat binnen 1 of 2 jaar dit spelregelbewijs voor alle (spelende) leden van 14 jaar of ouder verplicht wordt. We raden jullie dus aan om hier inderdaad ook mee aan de slag te gaan. Nu is het nog gratis maar dit zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen!

Om het behalen van het spelregelbewijs te promoten hebben we een leuke actie bedacht. Degene die als eerste het spelregelbewijs haalt krijgt een lekkere taart en het team wat als eerste (compleet) het spelregelbewijs haalt mag één uur bowlen (op max. 2 banen) bij onze sponsor, Bizon Bowling.

Mocht er interesse voor zijn dan willen we een spelregelavond organiseren waarbij we de spelregels en spelsituaties kunnen bespreken en/of zelfs te toets gezamenlijk kunnen maken. Succes met oefenen!