Korfbalmasterz workshop – 27 februari

KorfbalmasterZZo nu en dan hoor je wel eens iemand, ‘hoe zit dat nou met snijden?’ of ‘wanneer is het nou echt verdedigd?’. Maar ook hoor ik leden die, als ze moeten fluiten, toch onzeker zijn over de regels en niet weten hoe een wedstrijd nu vanuit een scheidsrechter benaderd hoort te worden (is die overtreding nou een vrije bal of eigenlijk een strafworp).

Daarnaast is de KNKV bezig om de korfbalverenigingen arbitrageproof te maken, dit houdt onder andere in dat alle leden binnen een vereniging ouder dan 15 jaar verplicht zijn om zijn korfbalmasterz.nl diploma te halen. Waarbij de consequentie zelfs kan zijn dat je, indien je het niet hebt, in de toekomst niet meer mag spelen totdat je bent geslaagd.

Om jullie meer inzicht te laten krijgen in hoe een scheidsrechter een wedstrijd in gaat en in de spelregels, organiseren wij een spelregelavond op 27 februari vanaf 20:30u.

Wat kunnen jullie deze avond verwachten:
– uitleg over een aantal spelregels met wedstrijdsituaties uitgelegd door onze bondscheidsrechters;
– Informatie hoe een wedstrijd nu eigenlijk hoort te beginnen als je als scheidsrechter optreedt;
– uitleg over de website www.korfbalmasterz.nl;
– korte quiz over de spelregels.

En uiteraard horen we graag van jullie wat jullie het liefst zouden willen weten. Dus mocht je een vraag hebben over een spelregel of een spelsituatie weten waarbij je nog steeds niet weet waarom je werd afgefloten, laat het ons weten en we gaan het proberen mee te nemen op deze avond.

Graag zien we jullie dan ook allemaal verschijnen zodat we onze vereniging naar een hoger niveau kunnen krijgen in de kennis van de regels in het korfbal.

Nog even kort samengevat:

Wanneer – 27 februari 20:30u
Wat – spelregelavond + introductie korfbalmasterz.nl
Waar – Clubhuis HKC Haarlem
Voor wie – senioren, A-jeugd, B-jeugd en ouders die meer willen weten over het spelletje