Korfbalmiddag in Krommenie & Eerbetoon supportersbus

Zondag 25 november mochten Haarlem 3 ,2 en 1 aantreden tegen de teams van Furore in de TRIAS Hal in Krommenie. Een mogelijke 6-puntendag uit behoorde tot de mogelijkheden maar de supporterskern ging op basis van een serieuze analyse uit van 3 tot 4 punten. De middag verliep iets ander dan gehoopt. Het derde verloor duidelijk met 19-5. Het tweede en eerste hebben zeer fel gestreden maar moesten in laatste instantie het hoofd buigen met 17-16 (tweede) en 14-13 (eerste). De wedstrijdanalyses laat ik ik aan coaches en spelers over maar ik heb op basis van onze kwaliteiten en inzet goede hoop voor de rest van de competitie.

Er was ook positief nieuws. Ik telde naast alle spelers die bleven aanmoedigen maar liefst 20 HKC Haarlem supporters die naar Krommenie waren afgereisd. Complimenten ook voor onze twee kersverse korfbalmoeders die zeer regelmatig – uit en thuis – samen met hun kleine spruit komen om manlief en diens team aan te moedigen: een staaltje ouderwetse verenigingsbetrokkenheid.

Tot slot werden, nadat alle strijd was gestreden, Joop, Hans V & Marco (die van de supportersbus, red.) door de selectie bedankt voor hun voortdurende steun en aanwezigheid bij alle uitwedstrijden.  Zij kregen van Rein twee auto-ruit-schermen met daarop een foto van onze talentvolle selectie. Onze tegenstanders kunnen nu duidelijk zien dat de harde kern van Haarlem er aan komt. En de kans dat Joop in de auto even niet aan korfbal denkt, is nog kleiner geworden. Maar de supporters zijn ook onze selectie erkentelijk omdat ze na elke uitwedstrijd de supporters bedanken; bij zowel winst als verlies!

 

Geschreven door: Ron Konijn