Korfbalseizoen definitief afgelast + meer slecht nieuws

In verband met de door het kabinet aangekondigde verlenging van het verbod op samenkomsten heeft het KNKV moeten besluiten om de korfbalcompetitie 2019/2020 definitief af te gelasten. Wat dit inhoud voor de promoties/degradaties e.d. zal de bond op 6 april uitsluitsel over geven. Dit betekent kortweg dat het seizoen erop zit en dat we (op z’n vroegst) pas weer na de zomer het veld op gaan. Ook alle overige clubactiviteiten (vergaderingen en evenementen) t/m 1 juni zullen moeten worden afgelast. Daaronder valt dus helaas ook het Pinksterkamp van dit jaar. Deelnemers krijgen zeer binnenkort een mail met meer details hierover.

De komende periode zal moeten uitwijzen of we elkaar vóór de zomer nog kunnen ontmoeten op de vereniging. Het is een vreemd einde van een mooi korfbaljaar. Maar op dit moment is de gezondheid van ons allemaal natuurlijk het belangrijkste. Daarom roept ook HKC Haarlem op om de maatregelen van de regering en het RIVM volledig na te leven. We moeten hier samen doorheen en daarna pakken we de bal weer op!Oorspronkelijke bericht KNKV (23 maart 2020)
De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Oproep: sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ
KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).Geschreven door: Bestuur