Kunnen onze kanjers de dubbel verzilveren met een tripple?

D1 kampioen 2017Nadat onze D1 in de najaarcompetitie tevens in de eerste klasse kampioen is geworden, hebben ze dat kunststukje herhaald in de zaal in de eerste klasse poule D1A door gedeeld kampioen te worden samen met Fiks. In een spannende wedstrijd tegen hetzelfde Fiks wonnen onze kanjers afgelopen weekeinde uiteindelijk met 9-6 waardoor, ze weer op gelijke hoogte kwamen met Fiks. En dus gedeeld kampioen zijn geworden.

Maar ze moesten er wel hard voor knokken. Fiks was niet van plan om ondanks dat onze kanjers alleen nog maar op gelijke hoogte zouden kunnen komen, het gedeelde kampioenschap in onze schoot te werpen.

Zoals al uit de uitwedstrijd naar voren was gekomen moest het gevaar van Fiks vooral uit het spel van de jongens van Fiks komen. In de uitwedstrijd hadden onze kanjers geen antwoord op het voortdurend kruisen van de jongens (met name uit één bepaald vak).

Het was dus zaak om in de thuiswedstrijd de dames van Fiks met name in dit ene vak uit de aangeef te houden, zodat de jongens niet konden kruisen en voor de doorloopbal konden gaan. In de eerste helft van de thuiswedstrijd lukte dat niet altijd waardoor onze kanjers een aantal doelpunten tegen kregen. In de tweede helft, na het inbrengen van de wissels, ging dat een stuk beter.

Onze kanjers begonnen voortvarend. De opdracht van de coaches was om vooral ons overwicht bij de dames uit te spelen. Eerst de 1-0 van Carlijn, de 2-0 van Lara en na de 12,5 minuut vakswissel de 3-0 van Zoë. Maar daarna begon het kruisen en werd het 3-2. Zoë maakte nog de 4-2, maar daarna kregen we een strafworp tegen, nog een keer kruisen en een mooi afstandsschot van Fiks. Bij rust stonden onze kanjers dus met 4-5 achter.

Vlak na rust scoorde Fiks de 4-6 en toen brachten de coaches de wissels in. Het verse bloed zorgde er gelijk voor dat het een andere wedstrijd werd en de inhaalwedstrijd begon. De 5-6 van Carlijn, gevolgd door de 6-6 van Carlijn, met nog één kwart te gaan. Het laatste kwart waarin de twee beste jongens van Fiks (van het kruisen) in de aanval zouden komen.

Maar zoals gezegd vochten onze dames Carlijn en Lara keihard om de dames van Fiks uit de aangeef te houden waardoor de jongens van Fiks niet meer konden kruisen. En met resultaat. Dylan maakte de 7-6 en Rik de 8-6 en de eindstand 9-6.

In het komende veldseizoen mogen onze kanjers weer in de eerste klasse aantreden. Daar komen ze onder andere ook weer AWDTV tegen uit het voorgaande veldseizoen en Top uit dit zaalseizoen. Twee geduchte tegenstanders. Van AWDTV hadden onze kanjers één keer verloren en één keer gewonnen. Dus een opvolgend kampioenschap zal niet zomaar vanzelfsprekend zijn. Daar zullen onze kanjers hard voor moeten werken.

Maar zover is het nog niet. Eerst maar even genieten van dit kampioenschap. Een mooie prestatie, bijna ongelooflijk, als je nagaat dat drie van de tien spelers eerste jaars D zijn.