Met dichtgeknepen billen in de auto

korfbal vet cool articleOmdat ik moest rijden voor de A1 kon ik helaas niet aanwezig zijn bij de wedstrijd van de D1 tegen Madjoe. Maar gelukkig zijn er bij de D1 altijd wel ouders die het scoreverloop via de teamapp delen. In deze poule leek het halverwege nog op dat er drie teams waren die aanspraak zouden kunnen gaan maken op het kampioenschap. Dat waren Fiks, Tempo en onze D1. Tot dan toe hadden alle drie de teams één keer verloren.

Als je bedenkt dat onze D1 in de uitwedstrijd tegen Madjoe relatief makkelijk had gewonnen met 5-10, had ik, en ik denk velen met mij, niet kunnen bedenken dat Madjoe er in zou kunnen slagen om tegen Fiks en Tempo voor verrassingen te zorgen. Maar dat konden ze wel. Madjoe wist van Fiks te winnen en in de vorige voorafgaande speelronde bij Tempo gelijk te spelen. Dus dit in je achterhoofd hebbende was ik op voorhand niet echt gerust op hoe deze wedstrijd zou gaan aflopen.

En dan zit je in de auto en hoor je Chloë bij elke pling het volgende scoreverloop opnoemen:

1-0 Lara
1-1
2-1 Milan
3-1 Zoë
3-2
4-2 Milan
Wissel vakken
4-3
5-3 Tieme
6-3 Carlijn
6-4
6-5
Rust

Kan je nagaan dat we in de auto, zonder echt te kunnen zien hoe er gespeeld werd, het slechtste scenario al aan ons voorbij zagen komen. Dat Madjoe in de wedstrijd aan het komen was en dat het misschien wel erop en erover zou gaan worden.

En dan hoor je weer een pling: 6-6! Het zal toch niet waar worden.
En dan hoor je weer een pling: 7-6 Lara. Weer even wat lucht…
En dan hoor je weer een pling: 8-6 Tieme. Oké, het gaat weer de goede kant op, maar het is nog steeds niet zeker….
En dan ga je rekenen…. hoeveel minuten nog?
En dan hoor je weer een pling met 9-6 Tieme en…. dan zie je dat de wedstrijd niet meer zo lang duurt en …. dan begin je wel te geloven dat het goed komt en…. dan komt de verlossende pling: einde wedstrijd.

Eenmaal thuisgekomen hoor je dan dat het zoals de plingen al deden vermoeden een zwaar bevochten overwinning was. Maar goed om te zien dat het zo’n hecht team is, dat niet afhankelijk is van maar twee of drie goede spelers. Maar dat in principe iedereen kan scoren en iedereen zijn steentje bijdraagt.

Fiks deed wat het moest doen. Het won van Tempo, waardoor Fiks en onze D1 na deze speelronde aan kop in deze poule staan met elk 5 gespeelde wedstrijden waarvan er 4 gewonnen en 1 verloren. Het blijft dus ongekend spannend.