Nieuw design website: Vooral mobiel grote stap vooruit

Deze week is, na 2 maanden hard werken achter de schermen, het gloednieuwe uiterlijk van onze website gelanceerd. En die opfrisbeurt was hard nodig! Het oude ontwerp dateerde nog uit een tijd van flippo’s, sms-jes en Hyves. Inmiddels gebruikt bijna 80% van onze bezoekers een tablet of telefoon en daarmee was navigeren op onze site een hele uitdaging. Dat is nu verleden tijd!

Het belangrijkste aspect van onze website: mensen informeren over de gebeurtenissen binnen de vereniging, is onveranderd gebleven. We hebben nu een strakkere vormgeving waarin meer ruimte is voor deze nieuwsberichten. Ook hebben we alle overige informatie die te vinden was op de website gecheckt op juistheid en relevantie. Sommige info was dubbel of stond op een onlogische plek; dat is nu duidelijker geworden. Daarnaast is een zoekfunctie toegevoegd, zodat je snel oude nieuwsberichten met belangrijke informatie over bijvoorbeeld een activiteit kunt terugvinden.

En dan de grootste en meest belangrijke verandering: de website past zich automatisch aan aan het scherm van de bezoeker, oftewel een “responsive design”. Anders gezegd: de website herkent hoe groot het scherm van je apparaat is en past zich hierop aan door bijvoorbeeld de tekst/knoppen groter te maken. Hierdoor kun je makkelijker navigeren met het touchscreen van je tablet of telefoon en zijn de berichten en pagina’s op de site beter leesbaar geworden. De inhoud zélf is natuurlijk wel voor alle bezoekers hetzelfde!

We hopen dat het nieuwe design bij iedereen in de smaak zal vallen. We bedanken Hans (vader van Tobias) voor alle tijd die hij heeft gestoken in het nieuwe ontwerp (en de verhuizing naar een nieuwe webhoster)! En natuurlijk blijven we samen continu werken aan nieuwe verbeteringen aan de website. Mochten jullie vragen/opmerkingen hebben over het nieuwe ontwerp, óf heb je misschien ideeën over nieuwe functies voor de website? Neem dan contact op met de redactie via redactie@hkc-haarlem.nl. Vinden we zeker leuk! 😉Geschreven door: Redactie