Nieuw dopingschandaal in Nederland!

Nederland had afgelopen weekeinde de twijfelachtige eer dat er een nieuwe vorm van doping is ontdekt. Op zich niet eens zo heel erg bijzonder aangezien wel bijna wekelijks nieuwe stoffen worden ontdekt en op de verboden dopingslijst worden geplaatst.

Maar wat het zo bijzonder maakt is dat het voor het eerst in de geschiedenis is dat het een dopingschandaal is in de korfbalsport. Dit is nog nooit eerder voorgekomen. En dan ook nog eens bij topsporters van 8 en 9 jaar oud. Het is net alsof de oude Oostblok praktijken nieuw leven zijn ingeblazen. De oude doctrine dat je niet vroeg genoeg kan beginnen. En dat allemaal geïnitieerd door doorgedraaide ouders die graag hun kinderen in de wereldtop van korfbal willen zien meedraaien.

Het KNKV heeft samen met NOC*NSF nieuwe maatregelen ingesteld en verplichten nu alle E-pupillen om na een wedstrijd in een potje te plassen. En hopen hiermee de nieuwe drug die bekend zal gaan staan als ‘pannenkoekendoping’ tegen te gaan.Geschreven door: iemand die liever onbekend wil blijven in verband met mogelijke represailles vanuit de ’ouder’wereld.