Nieuwe coronaregels, per direct van kracht

Zoals iedereen gisteravond tijdens de persconferentie van het kabinet heeft kunnen horen, gaat het niet goed met de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus. Daarom gelden vanaf vanavond 18:00u de volgende regels voor alle sportverenigingen (zowel de profs als de amateurs):

  • Er mag (voorlopig) géén publiek meer aanwezig zijn bij trainingen én wedstrijden.
    Dat betekent dat ouders na het brengen van hun kind zo snel mogelijk weer de accommodatie moeten verlaten. Bij uitwedstrijden mogen de ouders die chauffeur zijn als enige wél blijven gedurende de wedstrijd. Na afloop geldt wederom: zo snel mogelijk allemaal weer huiswaarts.
  • De kantine gaat dicht, omkleden/douchen doe je dus zo veel mogelijk thuis.
    Ook de kleedkamers en douchen zijn gesloten. Kom dus zo veel mogelijk in outfit naar de club en douche na afloop thuis. Toiletten zijn, enkel in uiterste nood, wel beschikbaar.

Dit zijn de twee basisregels voor in ieder geval de komende drie weken. Maar we doen als vereniging meer. Als het goed is, is iedereen hierover geïnformeerd via de verschillende app-groepen, maar hierbij nogmaals:

– We nemen het kwartier tijd tussen de trainingen weer in acht. Voor alle trainingstijden, zie Club info > Trainingstijden
– We mogen maximaal 10 minuten voor de training aanwezig zijn en na afloop gaan we direct naar huis
– Voor de E en F is er per team per training één corona-ouder aanwezig. Deze ouder is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld pleisters plakken, ice-packs e.d.. Ouders regelen onderling welke ouder er per training aanwezig is.
– Per wedstrijd zijn er twee corona-ouders aanwezig per team. Deze ouders zorgen voor bv limonade, pleisters plakken en waar nodig extra handen. Ouders regelen onderling welke ouder er aanwezig is.
– Reminder; In de auto op weg naar uitwedstrijden zijn mondkapjes verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Via deze link kun je jouw (herbruikbare) HKC Haarlem mondkapje bestellen.

De maatregelen die we als vereniging nemen zijn erop gericht ontmoetingen tussen groepen mensen buiten de sportactiviteit zelf zoveel mogelijk te beperken. We rekenen op de medewerking van onze leden en andere bezoekers van onze verenging.

We moesten snel schakelen, dus het kan zijn dat er op korte termijn nog regels worden toegevoegd of aangepast. Daarnaast is het KNKV nog in overleg met het NOC*NSF, dus wellicht volgt er later meer nieuws hierover. Houd de website en socials dus goed in de gaten.

Zijn er na het lezen van dit alles nog vragen, kijk dan op de site van de Rijksoverheid, of stel ze gerust via info@hkc-haarlem.nl of tc@hkc-haarlem.nl.Geschreven door: Bestuur & TC