Ongekend spannend in poule D1A

korfbal vet cool articleAfgelopen zaterdag moest onze D1 thuis aantreden tegen Top D2 uit Sassenheim. Top is altijd een geduchte tegenstander. Een grote vereniging met een D1 die hoofdklasse speelt, dus dan zou je verwachten dat hun D2 ook goed is. Het eerste aanvalsvak met Zoë, Rinske, Milan en Dylan begon voortvarend aan de wedstrijd. Rinske ving de bal af na een schot van Dylan, deed een stapje naar achter en scoorde de 1-0.

Het eerste verdedigingsvak met Lot, Carlijn, Tieme en Milo (later werden Lot en Tieme gewisseld voor Teun en Lara) stond als een dijk te verdedigen en wisten telkens de bal te onderscheppen, waardoor de bal telkens weer snel naar het aanvalsvak kon worden gegooid. Nog binnen de minuut na het eerste punt scoorde Dylan met een doorloopbal de 2-0. Waarna Rinske haar kunststukje van haar eerste doelpunt herhaalde (3-0). Na goed storen kwam de bal bij Milan die de bal zo in de korf kon gooien (4-0). En uiteindelijk na twee doorloopballen van Dylan was de score na het eerste kwart 6-0. En ik begon een beetje te vrezen, als het maar niet een herhaling van de wedstrijd tegen Fluks zou gaan worden.

Maar Top gaf zich nog niet gewonnen. Het tweede aanvalsvak van ons had moeite om de verdediging van Top op foutjes te betrappen en dit af te straffen met een doelpunt. Uiteindelijk scoorde Carlijn nog de 7-0 met een half doorloopbal half schot. Onze tweede verdedigingsvak hield de korf leeg en daardoor werd de ruststand 7-0.

Na de rust ging het eerste aanvalsvak weer door waar het de eerste helft mee was begonnen. Wervelwind Zoë scoorde de 8-0, gevolgd door een schot van onder de korf van Milan (9-0). Het was zeer zeker niet dat Top slecht speelde. Alleen hadden ze veel moeite met ons voorverdedigen. En dat Top best kwaliteiten heeft bleek wel uit een prachtig opgezette aanval met snel combinatiespel waaruit zij de 9-1 scoorden.

In het derde kwart kwam Abel invallen voor Milan en mocht dit verzilveren met een mooie doorloopbal (10-1). Bij het wisselen van het derde naar het vierde kwart stond het 10-2 na een mooie doorloopbal van Top.

In het vierde kwart maakte Carlijn nog de 11-2 met een prachtig afstandsschot zoals zij dat alleen maar kan. En Lara scoorde de 12-2 met een prachtige half doorloopbal half schot. Vlak voor het eindsignaal maakte Top nog een mooi schot, waarna de eindstand 12-3 werd. En de vierde overwinning van de D1 was een feit.

Na de vijfde speelronde is het spannend geworden in deze poule. Fiks was tot aan deze speelronde ongeslagen, maar had zomaar in mijn ogen verrassend van Madjoe verloren. Ik zeg verrassend omdat Fiks ruim van Tempo had gewonnen. En Tempo en onze D1 relatief makkelijk hebben gewonnen van Madjoe.

Maar tegenwoordig is niks meer te voorspellen. De ene week speel je tegen een team waar je relatief makkelijk tegen kan winnen. En de volgende keer dat je hetzelfde team tegen komt kan je zomaar makkelijk verliezen. Niets is meer zeker en kan soms ook nog wel eens afhangen van of je thuis of uit moet spelen.

Tempo deed vorige week gewoon wat in de lijn der verwachting lag en won van KIOS. En door de winst van onze D1 staan alle drie de teams met gelijke punten bovenaan in de poule: 8 punten uit 5 wedstrijden. Onze D1 bovenaan in verband met een beter doelsaldo.