Onze A1 zorgt bijna voor een stunt

haarlemlogoHad onze A1 vorige week zaterdag al het vuur aan de schenen van Madjoe gelegd, vandaag zorgden onze kanjers bijna voor een stunt. De onbetwiste koploper van de poule KZ Danaïden moest vechten voor wat het waard was om niet tegen haar eerste nederlaag aan te lopen.

Halverwege stond het 5-7, weliswaar nog in het voordeel van KZ, maar de A1 zat in zo’n flow dat je het gevoel kreeg dat er misschien wel een stunt in de lucht hing. De A1 ging er volledig voor, 200% inzet en KZ had zichtbaar moeite met de druk die de A1 gaf.

Gelukkig hadden we nu ook een scheidsrechter die niet alleen lette op de bal, maar ook op die geniepige kleine duwtjes en handjes (genoeg om je uit het spel te halen maar onvoldoende om unfair genoemd te worden) die maar al te vaak over het hoofd worden gezien. En dat bracht een aantal KZ-spelers zichtbaar uit balans. Opeens moesten ze gewoon gaan korfballen zonder fratsen.

Op een gegeven moment stond het 8-8 en toen kwam een periode dat KZ een tandje bij schakelde en de lange afstandsschoten wel goed voor hun vielen (8-11). Maar de koppies van onze A1 gingen niet hangen. Ze gaven niet op en bleven maar gaan tot het laatste fluitje. Uiteindelijk kon de A1 de achterstand van 3 doelpunten niet meer inhalen en werd de eindstand 14-17.

Het grootste compliment kwam van de spelers van de tegenpartij die zich niet voor konden stellen dat onze A1 de één na onderste in de poule was.