Onze kampioenen van de E3 kampioen!

Vanaf de F-jes wist ik al dat onze kampioenen kampioenen waren. Zelfs toen ze nog kampioenen waren zonder kampioen te zijn. Maar afgelopen zaterdag konden onze kampioenen kampioen worden. Maar dan moest nog wel van het altijd lastige Helios gewonnen worden.

De wedstrijd begon voorspoedig door een korfpunt van Fedde 1-0. Maar zeven minuten lang bleef het korfpuntloos, tot Fedde de bal weer in de korf gooide 2-0. Vlak daarna werd het 3-0, ook weer door Fedde, en je zag bij de ouders langs de kant de spanning een beetje van hun schouders afglijden.

Vervolgens scoorde Helios de 3-1. Helios leek weer een beetje in de wedstrijd te komen. En je zag bij de coaches Inge en Chloë een zekere mate van voorzichtigheid ontstaan. “Poppetje en paal” werd er regelmatig over het veld gescandeerd. Twee punten verschil in de E is vaak snel overbrugbaar wanneer je vergeet om te verdedigen en de tegenstander snel countert.

Maar gelukkig viel de 4-1 door Colin. En toen zag je bij de vier jongetjes van Helios iets breken. Madelief maakte nog de 5-1 en de 6-1, en Frederique de 7-1 en de 8-1. En was de wedstrijd gespeeld.

En daar stonden de ouders van onze kampioenen met tranen-trekkende-trots langs de lijn. Trots op onze kampioenen, Fay, Frederique, Madelief, Colin, Fedde, Jules en Sietze en natuurlijk de coaches Inge en Chloë, die zich nu echt KAMPIOEN mogen noemen.

En na afloop was er taart en medailles, alles erop en eraan…