Oproep: “Paradepaardje Delko”

Delko heeft zo’n statig loopje wanneer hij weer eens een plastic flesje of blikje heeft gevonden. Dan paradeert hij werkelijk met zijn kop in de lucht, staart omhoog, met korte stapjes, gelijk zo’n dressuurpaard in ingehouden draf, statig en trots, zo van “kijk mij eens”! Na de wedstrijd van onze jonge honden tegen vlug en vaardig afgelopen zaterdag vind ik dat onze dames ook op die manier mogen lopen.

We hadden allemaal een beetje het gevoel dat we iets recht moesten zetten na de verloren uitwedstrijd (waar we het idee hadden dat ons onrecht was aangedaan), maar toch duurde het tot na de rust voordat de verschrikkelijke score van 0-0 van het scorebord verdween. Voor de rust hadden onze jonge honden veel kansen, maar lieten ze na om zichzelf te belonen. En hoewel vlug en vaardig wel wat kleine kansjes kreeg, lag het overwicht toch zeer zeker aan onze kant.

Na rust gingen onze dames gewoon op dezelfde voet door als in de eerste helft, maar nu vielen de korfpunten gelukkig wel. Schoten werden net zoals in de eerste helft goed afgewisseld met doorloopballen, het baltempo werd hoog gehouden en heel belangrijk: de afvang werd vaak gewonnen. En vlug en vaardig had steeds meer moeite om onze aanvallen te stoppen, en om zelf aanvallend een vuist te maken. Uiteindelijk werd het 6-1 voor onze jonge honden.

Op zondag 11 maart a.s. is er tussen de wedstrijden van Haarlem 2 en 1 in een kampioenenparade gepland voor de teams die in dit zaalseizoen kampioen zijn geworden. Op die laatste dag van de zaalcompetitie spelen alle seniorenteams 4 t/m 1 achter elkaar in de Spaarnehal vanaf 13:10.

Maar hoe leuk zou het zijn als we met de hele vereniging daarbij aanwezig zouden zijn! Niet alleen maar met de teams die eerste in hun poule zijn geworden, maar echt gewoon met de hele vereniging. Niet alleen om Haarlem 2 en 1 aan te moedigen, of om de nieuwe shirtjes te bewonderen, maar ook om hulde te brengen aan alle teams. En dat van alle jeugdteams – vanaf de E3 tot aan de A1 – de prestaties van het zaalseizoen worden omgeroepen en de teams die kampioen zijn geworden hun medaille kunnen ophalen, waarna dit telkens met een staande ovatie wordt begroet.

Want als voorbeeld: onze kampioenen van de E3 zullen tweede worden in hun poule. Maar dit is wel een prestatie van jewelste aangezien zij zich staande hebben gehouden tegen teams waarin vaak veel oudere en grotere spelertjes rondliepen.

Of mijn eigen jonge honden, die naar alle verwachtingen op de vierde plek (van de zeven) in hun poule zullen eindigen. Maar ook hier geldt dat ik vind dat dat een hele prestatie is. Wij coaches hebben driekwart jaar geleden nooit gedacht dat we met dit team zo zouden kunnen spelen als we nu doen. Natuurlijk is het niet perfect, maar wat hebben onze dames een groei laten zien. En dat is zeker een staande ovatie waard.

En zo zijn er nog meer teams die onze aandacht waard zijn!

 

Geschreven door: Kees van den Berg