Rennen voor de bus om niet te hoeven lopen!

Ik kan me nog goed herinneren hoe het in mijn studententijd was om te moeten rennen voor de bus en bij de bushalte te moeten constateren dat je net de bus had gemist. En dan uit verveling ging je alvast maar naar de volgende bushalte lopen om de tijd te doden.

Dat was natuurlijk vervelend. Maar hoe vervelend zou het zijn als je op de vrijdag voor Pinksteren er achter komt dat er helemaal geen bus gaat komen… Dan kan je natuurlijk altijd hopen dat er een superheld aan komt vliegen die je een lift wil geven naar het allerleukste event van het jaar HET PINKSTERKAMP VAN HKC HAARLEM. Maar anders moet je wel heel erg lang lopen.

En in plaats van hun lot in de handen van een superheld te leggen besloten de kinderen van de E, D, C en B om zelf superhelden te worden door geld in te zamelen voor de bus. Daarvoor renden ze per leeftijdscategorie 10 minuten lang een parkoers van 125 meter onder luid gejuich van de vele supporters, die met elk rondje erbij hun portemonnee dunner zagen worden.

De echte heldin van de dag was in mijn ogen wel Manon, die niet alleen als enige senior maar ook nog eens een recordbedrag bij elkaar liep. En daarmee samen met de andere superhelden het Pinksterkamp van 2019 hebben gered.

Na afloop waren er pannenkoeken (welke superheld is daar niet groot mee geworden?!) en de Pinksterkampfilm van vorig jaar. Een super middag en avond!Geschreven door: Kees van den Berg