Rubber kunstgrasvelden slecht voor de gezondheid?

korfbal2Naar aanleiding van de uitzending van het televisieprogramma Zembla op 5 oktober j.l. over de mogelijke risico’s voor de gezondheid van met rubbergranulaat bestrooide kunstgrasvelden, lijkt het ons als bestuur goed om eventuele zorgen bij onze leden weg te nemen. HKC Haarlem maakt enkel gebruik van met zand bestrooide kunstgrasvelden, waarop dit dus niet van toepassing is.

In principe erkent het KNKV alleen zandkunstgrasvelden als ondergrond voor competitiewedstrijden, zoals in deze reactie is te lezen. Er zijn slechts enkele korfbalverenigingen die (met dispensatie) wél gebruik maken van rubber, maar die behoren niet tot onze huidige tegenstanders.

Ter info: de gemeente Haarlem heeft in een brief aan alle sportverenigingen laten weten er bij het RIVM op te hebben aangedrongen dat er onderzoek wordt gedaan naar de risico’s voor de volksgezondheid van het zogenoemde rubbergranulaat. Het RIVM zegt geen aanwijzingen te hebben dat deze risico’s bestaan, maar heeft beloofd de kwestie opnieuw te gaan onderzoeken. Resultaten van dit onderzoek worden voor het einde van dit jaar verwacht.