Seizoenstart selectie – “1068 kilometertjes rijden”

Het eerste deel korfbalcompetitie gaat weer beginnen voor de selectie van HKC Haarlem. Dat worden weer 480 minuten (per team, red.) korfbal en 1068 kilometertjes rijden in totaal.

Haarlem 2 begint zaterdag 8 september met een uitwedstrijd tegen VEO 4 uit Voorburg. Spelen al een tijdje reserve derde klas en zijn afgelopen seizoen 7e in hun poule geworden. In de zaal speelt dit team reserve vierde klasse dus voor Haarlem is dit een gelijkwaardig team. De eerste twee punten mee terugnemen naar Haarlem zou een goede start zijn van het seizoen. Aan de poule te zien moeten er dit seizoen meer punten worden gehaald dan het afgelopen seizoen, dat teleurstellend voor Haarlem 2 is geweest.

“Aan de poule te zien moeten er dit seizoen meer punten worden gehaald
dan het afgelopen seizoen”

Haarlem 1 kan meteen 184 kilometer naar het oosten rijden om daar zondag 9 september aan te treden tegen Zwart Wit uit Delden. Een tegenstander die we in het seizoen 2010/2011 ook tegen het lijf liepen, maar dan in de zaal. Op 14-11-2010 verloren we thuis met 14–16 om vervolgens uit, in Delden, op 16-01-2011 te winnen met 13-11. Zwart Wit speelt al jaren in de tweede klasse heeft het het afgelopen seizoen zeer zwaar gehad. Het cruciale duel tegen DKOD uit Heelsum werd met 12–10 gewonnen, wat nét behoud betekende in de tweede klasse. In de zaal liep Zwart Wit net promotie mis naar de tweede klasse, omdat het beslissingsduel in de derde klasse tegen Koru uit Uffelte werd verloren met 16-15. Trainer Rudi Struijk is er alles aan gelegen dit jaar uit de degradatie zorgen te blijven en zal Haarlem 1 niets cadeau doen.

De supportersbus is weer gewassen, uitgeruimd, gepoetst, heeft een grote beurt gehad en is weer klaar om Haarlem 1 en Haarlem 2 van dichtbij kritisch, maar ook zeker positief, te volgen.

 

Geschreven door: Joop Aarsen