Sporting West A1 – Haarlem A1: Verschil in spel

Het spel van Sporting West was heel simpel en voorspelbaar, maar heel doeltreffend: je zet een afvang neer, speelt drie keer over en schiet vanaf een meter of vijf/zes. En als Haarlem je daar de ruimte voor geeft, je heel trefzeker bent, want anders was je in de meeste gevallen de bal kwijt, kan je daar veel door scoren.

Sporting West A1: 16 doelpunten

Het spel van Haarlem is veel diverser. Vanaf de kant werd het woord “gebrei” al genoemd. Het gaat uit van de bal het werk laten doen, wachten tot de tegenstander een fout maakt en dan toeslaan. Gevolg is dat aanvallen langer duren en je meer variatie krijgt: afstandsschoten, verdedigers die wegtrekken zodat de ander vrijkomt,  schoten van onder de paal, functioneel in de weg lopen, doorloopballen, diepe ballen etc. Er gebeurt altijd iets en je blijft onvoorspelbaar voor de tegenstander. Als je dit goed uitvoert is het een genot om te zien. Maar het veronderstelt wel dat spelers goed op elkaar ingespeeld zijn, spelers zien wanneer de tegenstander fouten maakt, en dan gelijk dienovereenkomstig de fouten afstraffen.

De uitvoering afgelopen zaterdag is nog voor verbetering vatbaar. Vooral moeten ze in mijn ogen meer gaan voor het schot. Maar op de momenten dat het spelletje gespeeld werd zoals bedoeld, heb ik met volle teugen genoten van het spel.

Haarlem A1: 7 doelpunten (Melle, Tim, Mark, Chloë, Joanne, Chloë en Brendan)