STIP Actie: Haarlem 1 mengt zich in de strijd voor nieuw veld!

Ons vlaggenschip kon niet achterblijven… De spelers van Haarlem 1 zagen met veel bewondering toe hoe onze jeugd steeds meer geld binnenhaalde voor het nieuwe veld. En nee, dan kan je natuurlijk niet achterblijven. Sterker nog, wij horen het goede voorbeeld te geven!

Het begon met een brainstorm, ergens vlak na het nieuwe jaar. Digitaal werd er een afspraak gemaakt waarin de plannen vorm kregen; een combinatie van twee activiteiten: clinics en avondeten. Dat zou ervoor moeten zorgen dat we ook mee zouden doen voor de bovenste plek in het klassement van de STIP actie.

In de week voorafgaand aan “onze dag” begonnen de voorbereidingen; hoeveel mensen hadden zich nou opgegeven voor de clinics, en hoeveel voor het eten? Wanneer werden er boodschappen gedaan? En vooral… hoeveel?! En, wat gaan we doen met alle kinderen die bij de clinics komen? Gaat het wel door, met die verwachte sneeuwstorm? Allemaal vragen die de spelers en coach van het eerste het hoofd op hol brachten!

En toen was het eindelijk zo ver. Zaterdagochtend 6 februari. Het team druppelde op de Kleverlaan binnen en de voorbereidingen werden in gang gezet. Het veld werd klaargemaakt voor de clinics en in de keuken en in de kantine werden de voorbereidingen voor het avondeten gedaan.

Er waren ongeveer 30 kinderen afgekomen op de clinics; onze sterspelers en onze coach lieten de jeugd zien hoe je goed met de bal om kon gaan (links/rechts), rebounden, verdedigen en schieten. Alle basisvaardigheden die je nodig hebt om straks ook in ons vlaggenschip te mogen eindigen. En ja, we zagen de toekomstig spelers van Haarlem 1 al voorbij komen! Goed blijven oefenen en onthouden wat de trainers hadden gezegd… en dan moet het goed gaan komen.

Terwijl er buiten in de kou hard werd gewerkt bij de clinics werd er binnen ook het nodige werk verricht. Andere talenten van de spelers kwamen naar boven; uien snijden zonder dat je ogen tranen, kip snijden met de snelheid van een machine en eten koken in een wok waar je zelf bijna in past. Na een paar uur goed zwoegen en de laatste twee uurtjes ook met hulp van de spelers die de clinics hadden gegeven stond om 17:45 uur het eten klaar om opgehaald te worden. Maar liefst 61 maaltijden waren bereid!

Al met al hebben we een hele goede en leuke dag gehad, waarin we stiekem ook nog aan teambuilding hebben kunnen doen. En, het belangrijkste… we hebben (veel) geld opgehaald voor het nieuwe veld. Iedereen die heeft deelgenomen aan de clinics, of die eten heeft besteld… bedankt!

We hebben maar liefst 656 EURO opgehaald!Geschreven door: Mariya