Super Saturday #3: Mooie uitslagen & Chinees

Afgelopen zaterdag was het weer Super Saturday. Volgens de Engelse media ging het om het Brexit-debat in het Lagerhuis, maar iedereen in Haarlem wist dat het om de thuiswedstrijden van onze korfbalcoryfeeën ging. Omdat het herfstvakantie was, noemde de PR-/Sponsorcommissie het bescheiden een “mini- Super Saturday”.

En door de vakantie waren er inderdaad minder supporters. Toch waren de aanmoedigingen luid. Een onafhankelijk waarnemer (naam bekend bij de redactie) kon de aanmoedigingen zelfs vanaf het Stuyvesantplein horen. Maar ook waren de statistieken niet zo mini. Weliswaar verloren de B2 en speelde de B1 gelijk. Maar de A1 won met maar liefst 30-3 van Furore en H2 won van HKC (uit Utrecht – red.).

Haarlem 1 leek op weg naar een mooie overwinning tegen Vitesse, maar wist uiteindelijk enkel een gelijkspel af te dwingen tegen deze hoger geplaatste ploeg. Onder het genot van een drankje werden winst en verlies vervolgens genuanceerd. Tot slot was er voor de diehards een smakelijke Chinese maaltijd als afsluiting van een geslaagde korfbalzaterdag. Op naar de Super Saturday #4 op 26 oktober!Geschreven door: Ron Konijn
Foto: Roland Leer