Team A1: “De ene week is de andere niet”

DES A1 – HKC Haarlem A1
Die “ene week” speelden we uit tegen DES, in een ietwat rare donkere “dorpssporthal” onder de rook van Delft. We kenden DES nog niet, maar zij hadden al wel wat punten verzameld zodat ze 2e stonden op de ranglijst, op 4 punten van ons. Dus bij winst konden we ze op een veilige 6 punten zetten. Gezien alle 13 gewonnen voorgaande wedstrijden op het veld en in de zaal, dachten we ook tegen DES wel even een ruim verschil neer te gaan zetten. Maar dat viel even tegen. Voor het eerst kwamen we snel achter en was het duidelijk: deze middag was anders. Hoe we ook schoten, wat we ook probeerden, “de ballen vielen niet”, zelfs niet in de buurt. Uiteindelijk hebben we 96 pogingen genomen waarvan er maar 10 door de korf gingen. Dit percentage van 10% stond in schril contrast met de gemiddeld 21% die Team A1 de voorgaande 13 wedstrijden haalde. Tel daarbij op alle frommelgoals die allemaal wél net goed vielen bij DES en een voor ons ongelukkige scheidsrechter op de cruciale momenten (bijvoorbeeld bij 11-10 vlak voor tijd) en zie daar, onze eerste verliespartij was met 14-10 een feit. Dat was wel even slikken. Ook al bleven we bovenaan staan, niet met 6 punten verschil, maar nu met “slechts” 2 punten voorsprong op DES, TOP en Velocitas.

HKC Haarlem A1 – OKV A1
Goed, maar dan, na de domper bij DES, op weg naar “die andere week”? Maar eens even de spreekwoordelijke “koppen bij elkaar gestoken”. In een teambespreking de wedstrijd rustig, eerlijk en precies met elkaar geëvalueerd. Vanuit 3 perspectieven: het team, per vak en individueel. Het leggen van de goede energie in een wedstrijd, in trainerstaal wel eens die verschrikkelijke “focus” genoemd, bleek onze gemeenschappelijke uitdaging. We hebben samen 2 belangrijke “besluiten” genomen: streep onder DES én een wijziging in onze opstelling bij de meiden (Lieke en Nika samen en Suze en Madelief samen). Zogezegd, zo gedaan. Na 5 minuten trainen zagen we het al, dit valt goed! Nieuwe opstelling, nieuwe energie, nieuw plezier. En toen was daar afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen OKV. Een tegenstander zonder tegenstand. Maar Team A1 keek daar niet naar. We vlogen dwars door, langs en over ze heen. Na 101 doelpogingen hadden we er 38 in liggen. Een onwaarschijnlijke 38% scoringspercentage, nog nooit eerder gehaald; 17-4 voor rust, 21-8 na rust. Iedereen gescoord met prachtige doelpunten. We hadden even wat recht te zetten. Ondertussen speelden 2 concurrenten, TOP en DES, gelijk tegen elkaar. Nu dus weer 3 punten voor op beiden. En nu is het zaak die ene week (met die 10%) en die andere week (met die 38%) weer terug te vertalen naar goede potjes met meer weerstand. Zaterdag uit bij ZKC’31 is de eerstvolgende kans om dat weer aan onszelf te laten zien. Ben benieuwd!

RTC Noord-West U19
En dan nog ander mooi nieuws! Vorige week maandag was de eerste selectieronde voor het RTC Noord-West U19. Suze, Lieke, Nika van Team A1 deden mee, net als Olav uit de B1. Tussen allemaal (hoofdklasse) toppers van clubs als KZ, Groen Geel, BEP, etc.. En ja hoor, alle 4 zijn gekozen voor de 2e ronde. Wat een mooie prestatie van hun en de jeugd van HKC Haarlem! Morgen (maandag 3 februari) proberen ze de 3e en laatste ronde te halen: tussen 19.00 uur en 21.00 uur in Topsportcentrum De Koog. Voor de liefhebber: welkom!Geschreven door: Teus (trainer/coach)