Team A1 – Dubbelverslag & Tussenbalans

Afgelopen weken speelde Team A1 de laatste 2 wedstrijden van 2019. Eerst tegen concurrent TOP uit Sassenheim, afgelopen zaterdag tegen Furore uit Krommenie. Daarmee zijn we ook bijna halverwege het hele seizoen met een veld en- zaalseizoen. We hebben nu 12 van de 26 wedstrijden gespeeld uit beide competities.

Haarlem A1 – TOP A3 (door Nika)
De wedstrijd tegen TOP A3 zou een belangrijke wedstrijd worden want wij verwachtten dat we met TOP om de titel gaan strijden. Ondanks dat dit pas onze 3e wedstrijd zou zijn. De week ervoor had TOP van Velocitas A2 verloren dus als wij deze zouden winnen zouden we 4 punten los komen te staan.

Iedereen begon goed aan de wedstrijd. Als wij scoorden, scoorden TOP er snel achteraan. Dat maakte de wedstrijd spannend. De score van de eerst helft valt mee, ik denk dat we veel naar de goede kansen aan het zoeken waren en dat het daardoor wat langer duurde en sommige kansen gingen er ook gewoon niet in. Daarom gingen we de rust in met een stand van 7-6.

In de 2e helft waren er wat passfouten of er werd op het verkeerde moment geschoten maar over het algemeen ging het goed. We hadden veel rebounds en maakte mooie doelpunten. Ook verdedigend vond ik dat we het goed deden. De hele wedstrijd bleven wij op een voorsprong staan. Maar doordat we steeds maar 1 of 2 doelpunten voorstonden was het nog best spannend en moesten wij de goede kansen nemen en die ook afmaken. En natuurlijk verdedigend ook geconcentreerd blijven. Aan het einde van de wedstrijd zorgde we er pas voor dat het verschil wat groter werd en wonnen we van TOP met 19-15.

Dat we deze pot gewonnen hebben is nu al een grote stap naar het kampioenschap toe!

Furore A2 – Haarlem A1 (door Brendan)
Afgelopen zaterdag was het weer zover, Haarlem A1 moest spelen tegen Furore A2.

De spanning zat er niet erg in omdat we in het veldseizoen met 30-3 van deze ploeg hadden gewonnen. In de training ervoor was besloten dat er anders gecoacht zou worden en dat wij vooral zelf de coaching in het veld en de vakken moesten doen voor de verandering.

De wedstrijd was rond etenstijd en moesten daarom ook laat verzamelen. In de kleedkamer hebben we 3 doelstellingen voor de wedstrijd met elkaar afgesproken: Geen blessures, plezier hebben met elkaar en minimaal 25 doelpunten scoren.

Jasper deed vandaag niet mee en daarvoor in de plaats speelden Dennis en Milo uit de B1 ieder een helft mee en speelde ook Esmee ruim 25 minuten. Bovendien hebben we onze dames een keertje in andere combinatie uitgeprobeerd: Madelief en Suze samen en Lieke en Nika samen.

Met de rust stonden we al met 16-3 voor. Uiteindelijk hebben we 118 doelpogingen gedaan en 27 keer gescoord (23%). De eindstand is 11-27 voor Haarlem geworden. We hebben allemaal plezier gemaakt met het korfballen en er zijn geen blessures gekomen (als het “knietje” in het dijbeen van Dennis tenminste dinsdag goed is hersteld). De doelstellingen zijn dus gehaald!

Met Plezier Presteren
En daarmee sluiten we 2019 af met mooie cijfers uit de veld -en zaalcompetitie tot nu toe:

• 12 wedstrijden gespeeld, de volle winst met 24 punten en 2x nummer 1 op de ranglijsten
  • 222 doelpunten gemaakt en 90 tegen (gemiddeld 19-8 per wedstrijd)
  • 1069 pogingen en 222 doelpunten is een scoringspercentage van 21%

Daarom gaan we nog steeds en steeds sterker voor 2 kampioenschappen dit seizoen. Want we horen gewoon thuis in de 1e klasse. Op zaterdag 11 januari spelen we ook weer thuis, om 14.00 uur, tegen onze (nieuwe) concurrent Velocitas. Komen jullie kijken? Voor nu alvast fijne dagen en een sportief en plezierig 2020!

Geschreven door: Team A1