Team A1: Op weg naar een topper

Afgelopen zaterdag speelden we in de storm thuis tegen ZKC’31. Met Dennis op de plek van Jasper. En dat terwijl Dennis al de kampioenswedstrijd bij de B1 in de benen had! Het was even wennen in het vak, maar al snel ging het beter. ZKC’31 had ook al wat potjes gewonnen, maar eigenlijk zijn we geen minuut in de problemen geweest. Niet zoveel doelpunten gemaakt als de weken ervoor. Opdracht, vanwege de wind, was: veel schoten uitstellen, korte stukjes passen en zorgvuldig zijn in de schotkeuze. Dat ging eigenlijk prima!

Vier wedstrijden gespeeld, 8 punten. Koploper in de 2e klasse. 57 doelpunten voor, 19 tegen. 362 doelpogingen, 16% raak. Tot zover de cijfers.

Onze poule kan je grofweg indelen in 3 niveaus. OKV en ZKV zullen spelen om degradatie. Furore, ZKC’31 en KVA spelen in de middenmoot. Sporting West en vooral AW.DTV en Haarlem spelen om de bovenste plaatsen. AW.DTV en Haarlem hebben tot nu toe alles gewonnen. Dus de eerste topper komt eraan! Zaterdag spelen we uit bij en tegen AW.DTV (13.00 uur in Amsterdam).

En nu is daar eindelijk een echte uitdaging, een concurrent voor het kampioenschap, een tegenstander waar we tegen kunnen laten zien wat we kunnen. AW.DTV speelt eenzelfde spelletje als wij. De kunst is te genieten van die uitdaging: “met plezier presteren”. Natuurlijk zal er een beetje spanning zijn. Maar we hebben alle vertrouwen in ons team. Iedereen kan scoren, verdedigen en rebounden. We hebben 2 hele verschillende vakken met elk eigen kwaliteiten en wijzen van spelen. Hoe gaaf is het om die zaterdag te tonen? Aan onszelf, aan jullie en aan AW.DTV.

Komt dat zien!Geschreven door: Tijs en Teus (coaches Team A1)