Team A1: “Zelfstandigheid & Tempo”

Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen KVA A1 in Amstelveen. We hadden vorige week een moeilijke wedstrijd weten te winnen, dus nu moesten we zorgen dat we die concentratie vasthielden en de tegenstander van deze week niet zouden onderschatten. Tijs en Teus hadden besloten om de coaching deze week iets anders aan te pakken en voor ons betekende dat meer zelfstandigheid; we moesten er als vak zelf uit zien te komen, zonder al te veel aanwijzingen vanaf de zijlijn. Verder zat het weer helaas niet zo mee en heeft het de hele wedstrijd geregend.

We begonnen scherp en rustig aan de wedstrijd. Als eerste in de aanval stonden: Nika, Dylan, Rohan en Suze en in de verdediging begonnen: Brendan, Jasper, Madelief en Lieke.

Al snel stonden we 0-2 voor want Dylan wist 100% raak te schieten!! Daarna werd het gelijk maar Dylan maakte er gelijk weer 2-3 van, nog steeds 100% raak! Vanaf toen lukte het ons om uit te lopen en gingen we de rust in met een stand van 3-8 in ons voordeel. Ergens richting het einde van de eerste helft werd Nika gewisseld voor Marin, die gelijk een heel mooi doelpunt scoorde, en ging Nika in het andere vak in voor Lieke.

In de tweede helft gingen we rustig verder. Het tempo van de tegenstander was heel erg laag. Voor ons was het dan ook een hele uitdaging om niet in dit tempo mee te gaan. Dat lukte ons in fases. Vooral begin tweede helft lukte het om ons eigen tempo vast te houden maar daarna gingen we toch af en toe mee in het tempo van KVA. Lieke werd er in ons vak ingewisseld voor Marin zodat we een andere vaksamenstelling konden uitproberen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een stand van 6-16 en daarmee hebben we nog steeds alles gewonnen en staan we mooi bovenaan.

Als laatste hadden we het geluk dat Rik en Sil ook mee waren en die hebben ook nog even heel goed gespeeld. Dank jullie wel!!

Volgende week spelen we thuis tegen Furore om 17:00 uur, direct ná Haarlem 1, dus kom allemaal kijken!!!!!

Geschreven door: Suze (A1)