KombiFit Trainer – Joost Rooseboom

Wat is jouw sportieve achtergrond?
Toen ik zeven jaar oud was, ben ik begonnen met korfballen bij Haarlem in de F1. Ik ben sindsdien nooit meer gestopt met korfballen. Momenteel speel ik in de selectie van TOP/IAAFRESH in Sassenheim. Daarnaast vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan.

Hoe is het om training te geven?
Training geven is iets wat ik heel leuk vind om te doen. Ik heb dit dan ook in al veel verschillende vormen van gedaan. Van atletiek, zwemmen, korfbal, surfen, tot aan gymles.

Wat voor type trainer ben je?
Ik ben een type trainer waarbij plezier op de eerste plaats staat. Daarnaast probeer ik het uiterste uit mensen te halen in combinatie met de grens opzoeken en hard werken.

Hoe speel je in op de verschillende niveaus van de KombiFitters?
Met verschillende niveaus heb je altijd te maken. In welk vakgebied je dan ook werkt. Dat maakt het trainen geven ook juist zo leuk. Om een manier te vinden waarop iedereen zich kan ontwikkelen en plezier hebben. De juiste manier hiervoor is voor elk individu/groep anders. Ik probeer altijd goed naar de verwachtingen van de groep/persoon te luisteren. Tot slot kijk ik juist naar de kwaliteiten van mensen, en hoe ik die het besten kan inzetten!