Toeval? Of misschien toch wel niet…

Tegenwoordig hebben onze kampioenen een extra toeschouwer. En sinds Pongo trouw vanaf de kant onze kampioenen met zijn grote ogen gadeslaat hebben onze kampioenen nog geen wedstrijd verloren. Toeval? Of misschien toch wel niet…

In de eerste twee wedstrijden tegen Stormvogels Uitgeest was al duidelijk dat onze kampioenen in het spelletje van snel de bal rondspelen, doorloopballen nemen etc, een stuk verder in hun ontwikkeling waren dan hun tegenstanders. Stormvogels wist in de uitwedstrijd nog het verlies tot 3-8 te beperken, maar in de thuiswedstrijd leek het wel alsof onze kampioenen niet meer te stoppen waren en werd het 17-0. En dat allemaal onder het toeziend oog van Pongo.

De wedstrijd tegen Rapid liet al geen ander beeld zien. Vrij gemakkelijk werd met 0-9 van Rapid gewonnen. Inclusief het debuut van Wencke. En wat maakt onze kampioenen dan zo anders dan die andere teams?

Ik ben helemaal niet bijgelovig en ik moet niks hebben van bepaalde rituelen die zogenaamd geluk zouden moeten brengen. Maar ik zeg je dat het door Pongo komt.

Pongo doet eigenlijk niet eens zoiets bijzonders. Hij zit gewoon langs de kant. Geeft geen aanwijzingen. Moedigt niet eens aan. Hij zit alleen maar met zijn grote ogen te kijken.

Maar als onze kampioenen in de ogen van Pongo kijken zien ze vooral een leuke, enthousiaste en fanatieke groep kinderen, die nagenoeg geen training of wedstrijd overslaan, niet lopen te mekkeren als ze weer eens dezelfde saaie oefening moeten doen. Het plezier straalt er bij elke training en bij elke wedstrijd gewoon vanaf. Het is een hechte groep met twee enthousiaste meiden ervoor.

Met de vooraankondiging dat op 17 mei a.s. de nieuwe teamindeling bekend gemaakt gaat worden, wil ik eigenlijk nog helemaal niet vooruitdenken naar het nieuwe jaar. Dat mag de TC lekker doen. Ik wil graag nog even stil staan bij onze kampioenen en genieten van hun plezier op dit moment. Winnen is niet alles, maar hoe leuk zou het zijn als hun enthousiasme beloond zou kunnen worden met een tweede kampioenschap. Of is juist dat de goden verzoeken?!

Maar ik voel me redelijk zeker. Met Pongo aan onze zijde, wat kan er dan nog verkeerd gaan?

 

Geschreven door: Kees van den Berg