Trainingsweekend A1: “Met Plezier Presteren”

Dit weekend vond het langverwachte trainingsweekend van de A1 plaats. Onze coaches Teus en Tijs hadden grootste voorbereidingen getroffen en hadden vele activiteiten gepland voor ons. Maar wat hebben we nou allemaal gedaan? Dat lees je terug in dit verslag!

Vrijdagavond ging het allemaal van start. Om half 7 stond bijna iedereen klaar in het clubhuis en begonnen we met het allerbelangrijkste van de avond; pizza eten! Hierna hebben we een uitgebreide teambespreking gehad over het aankomende seizoen. Kern van de besprekingen: veel vertrouwen in de vak-opstellingen, ons spelletje, in elkaar en in onze ambitie! We durven het uit te spreken: “We gaan voor het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse, zowel op het veld als in de zaal!” En wat gaaf dat ik tot aanvoerder ben benoemd van dit mooie team. Na dit overleg kreeg de A1 nog een onverwachte verassing. Onze coach Teus had via zijn eigen bedrijf Connecto een nieuw bidonkrat geregeld met een ”vet coole” print.

Op ons veld buiten hebben we vervolgens een “veldbespreking” gedaan: droog en rustig oefenen van de vrije ballen, het “middelste middelste spelconcept” en het oplossen van achter-verdedigen. Kortom, afspraken en rolverdelingen zijn duidelijk! We eindigden de avond met een uitje naar onze sponsor Bison Bowling, waar we de rest van de 1e dag balletjes naar kegels hebben gerold.

Zaterdagochtend ging het wekkertje voor velen veel en veel te vroeg. Om 8:45 uur stonden we klaar op een veld van Velocitas in Leiderdorp. We deden mee aan het internationale toernooi wat hier jaarlijks wordt gehouden. We speelden in totaal 4 wedstrijden van 25 minuten. De dag was heet maar onze schoten waren heter, want na 4 wedstrijden is de A1 ongeslagen gebleven en mochten we de 1e prijs mee naar huis nemen. Het duurde even (2,5 uur wachten), maar onze 1e beker mocht ik als aanvoerder dan toch in ontvangst nemen. Eenmaal terug in Haarlem sloten we de dag af met een BBQ, samen met de seniorenteams van de 4 Haarlemse korfbalverenigingen.

Zondagochtend mochten we weer vroeg verzamelen in Haarlem bij Mix Lifestyle, want fit word je niet zomaar. Van 09:30 tot 11:00 uur hadden we een bijzondere training die bestond uit vele uitdagingen met veel plezier: lampjes tikken, lay-ups met elastiek, balanceren, wall squats en veel planken. De training werd verzorgd door Mick van den Hoek. Na deze moderne alternatieve training, douchen in ons clubhuis (hoe werkt dat alarm nou toch?) en op de fiets naar Café ’t Hemeltje, ook sponsor van de club, voor een lunch en een afsluitende teambespreking. Conclusie: We voelen ons echt goed voorbereid en klaar voor het nieuwe seizoen. We vinden het heel leuk met elkaar in dit team en met onze coaches. We hebben heel veel zin in onze eerste wedstrijd zaterdag. Kortom: Samen met plezier presteren!

Teus en Tijs bedankt voor het zeer geslaagde trainingsweekend!

Namens Team A1,
Rohan Wolf (kersverse aanvoerder)