Vanavond: CLUBHUIS GEOPEND!

Woensdag was het 1 juli. Weer een versoepeling van de maatregelen. Maatregelen die ervoor gezorgd hebben dat wij sinds 16 maart een heleboel dingen niet meer konden doen. In kleine stapjes mocht er steeds meer weer wél. Trainen voor de kinderen tot en met 12 jaar zonder afstand, trainen tot en met 18 jaar met afstand, geen training voor de senioren, naar wel training voor de senioren, maar met afstand.

Sinds 1 juli hoeven ook de senioren tijdens de trainingen geen anderhalve meter afstand meer te behouden. Daar zien Arjen en Mark mogelijkheden. Vanavond is de laatste training van alle seniorenteams. De selectie (volgend seizoen Haarlem 1, 2 en 3) spelen oefenwedstrijden tegen elkaar. Een groep met oude en nieuwe gezichten die staan te trappelen om eindelijk (sinds 16 maart) weer een wedstrijdje te spelen. De eerste wedstrijd begint om 20.15 uur.

Al die tijd is ook het clubhuis gesloten geweest. Om na de training toch een drankje te kunnen doen, werden er allerlei creatieve manieren bedacht. Die creativiteit kan even de kast in, want ook het clubhuis gaat dit seizoen nog één keer open. Op vrijdag 3 juli vanaf 19.30 uur worden er weer drankjes geschonken!

Door de maatregelen van het RIVM zijn er wel een aantal dingen anders dan je gewend bent. De ingang van ons sportpark bevindt zich aan de Jan Haringstraat bij het draaihek. Als je dan ons terrein oploopt, desinfecteer je eerst je handen en volg je de looproute richting het clubhuis. Aan de kant waar normaal gesproken het terras staat is de ingang naar de kantine. Wil je een drankje bestellen? Volg dan de looproute, blijf op een kruis staan als je moet wachten en neem je drankje weer mee naar buiten.

Wil je kijken naar de wedstrijd? Dat kan! Rondom het veld zijn grijze stickers geplakt. Ga op een sticker staan en moedig de spelers van de selectie aan. Dan weer niet te hard, want schreeuwen en spreekkoren zijn nog verboden. Wij verwachten dat iedereen zich aan de maatregelen houdt, zoals deze beschreven zijn in het protocol. Alleen dan kunnen wij na een (korte) “vakantie” weer korfballen en aanmoedigen langs de lijn.

De eerste trainingen voor de selectie beginnen weer op 11 augustus. Voor we écht met vakantie gaan zijn er op 11, 18 en 25 juli nog “Korfbal & meer”-trainingen voor kinderen t/m 12 jaar. Houd de website in de gaten voor meer informatie over deze trainingen. Tevens is er deze zomer de mogelijkheid om materiaal te lenen van de club, zodat je je niet hoeft te vervelen als je niet op vakantie kunt. Hoe? Dat lees je hier.Geschreven door: Bestuur