Verslag A1: “A1 begint goed aan het seizoen”

Onze kanjers van de A1 begonnen voortvarend aan de wedstrijd tegen Fluks. Binnen tien minuten stonden onze kanjers al met 4-0 voor. Halverwege begon het spannend te worden aangezien Fluks terug kwam tot 6-5. Maar uiteindelijk werd toch met een verschil van 4 punten, met 15-11, gewonnen.

Één zwaluw maakt nog geen zomer, het is nog maar één wedstrijd en geen idee hoe de andere teams in de poule van onze kanjers zijn, maar op basis van het getoonde spel ben ik in ieder geval hoopvol gestemd om komend seizoen (weer) mooi korfbal te zien.

Als je nagaat dat er drie andere spelers op het veld staan dan vorig jaar, het seizoen pas weer is begonnen en daardoor nog niet altijd het spelletje wordt gespeeld zoals de coach het zou willen, denk ik dat er voldoende ruimte is om alleen maar weer te groeien. Weer goed om te zien dat daar waar tegenstanders vaak afhankelijk zijn van één of twee goede schieters, ik bij onze kanjers ook deze wedstrijd weer, in navolging op vorig jaar, bijna iedereen weer op het scorebord zie staan. Dat was in mijn ogen de kracht van vorig jaar. En hopelijk komt dat er dit jaar weer uit.

 

Geschreven door: Kees van den Berg