Verslag A1: “Deze is voor jou!”

De overwinning van onze A1 zaterdag met 19-13 tegen Atlantis was er één met een zwart randje.

Ik moest het even opzoeken, maar in eerste instantie kon ik me niet heugen de laatste keer dat onze A1 meer dan viertien korfpunten heeft gemaakt. Maar uiteindelijk bleek in het najaar veld onze A1 ooit nog eens met 19-1 gewonnen te hebben. Maar dat was tegen een dusdanig slechte tegenstander – getuige dat ene korfpuntje tegen – dat dit eigenlijk wat mij betreft niet telt. Tegen vergelijkbare tegenstanders komen onze kanjers vaak niet verder dan veertien korfpunten in een wedstrijd.

Wat dat betreft was het een bijzondere dag: jij die de negentien niet heeft mogen halen en onze A1 die zomaar uitgerekend vandaag na een onrustige start er zomaar negentien in gooit.

Die onrustige start wijt ik een beetje aan jou. En dat terwijl je helemaal geen lid bent van HKC Haarlem en de meesten van ons jou geeneens gekend hebben. Net zoals wanneer je helemaal vrij staat om te schieten, zeeën van tijd hebt om aan te leggen, zonder dat de tegenstander druk op je legt, de moeilijkste schoten zijn omdat je zoveel tijd hebt dat je gaat nadenken over het schot. Zo heb jij ons even een minuut lang aan het denken gezet. En hadden onze kanjers een paar minuten tijd nodig om hun gedachten weer even op het korfballen te zetten.

Maar uiteindelijk kwam het goed. Voor jou!

Geschreven door: Kees van den Berg