Verslag A1: “Er worden stappen gemaakt”

Net niet die gewilde overwinning, dat was na afloop van de wedstrijd HKC Haarlem A1- Bep A2 het gevoel dat iedereen had. Na 4 wedstrijden gespeeld en 1 punt gepakt moest dit een wedstrijd worden waarin wij de eerste overwinning zouden gaan pakken.

Er werd van beide kanten zeer scherp begonnen want na 3 minuten spelen stond het al 3-2 voor ons na doelpunten van Melle, Mark en Suze. Daarna kwam er een periode van 10 minuten waarin er niks gebeurden, maar helaas kregen we wel de 3-3 om ons oren, maar gelukkig zetten Madelief ons vrijwel gelijk daarna op voorsprong. Toen kwam er een sterke fase van de onwijs scherpe Suze die de ploeg voor het eerst op 2 punten verschil zet [6-4] toen Cloë daarna ook nog de 7-4 maakten hadden we de wedstrijd helemaal in onze macht. Daarna liet Tim eerst de 7-5 door waarna hij in de aanval na een goede dieptebal een knappe doorloopbal maakten. 3 minuten voor de rust stond de stand op 9-7,  maar helaas telden in de allerlaatste seconde van de eerste helft de scheidsrechter een dubieuze goal waarna wij met een 9-8 voorsprong de rust ingingen.

Helaas kwam dit er na rust niet echt uit, want na 6 minuten stonden we 9-11 achter en konden we in de achtervolging. Dit ging redelijk goed want door goals van Joanne en Melle werd het 11-11. Alleen dit vak had het zeer moeilijk om het verdedigend dicht te houden, want de stand ging weer naar 11-13. Door een goal van Suze stond het 12-13 en gingen we opzoek naar de gelijkmaker , maar dit ging niet zoals gehoopt want we kregen weer 2 goals achter elkaar tegen en voor het eerst in de wedstrijd is het verschil 3. Helaas konden wij de stand niet meer gelijk trekken want wij scoorden zelf 4 keer door Cloë, Tim, Mark en Melle maar Bep scoorden 3 keer wat resulteerden in een 16-18 verlies voor de A1.

Dit verlies kwam hard aan, maar motiveert ook weer om in de volgende wedstrijd uit bij Furore de eerste overwinning te behalen. Gelukkig word het spel steeds beter alleen er moet nog met wat meer scherpte worden geschoten.

Geschreven door: Tim (A1)