Verslag A1: “In de bus naar Parijs”

Een paar jaar terug speelden we met de B1 van toen onze kampioenswedstrijd op het veld bij HKC Haarlem. In die B1, ook onder leiding van Peter, zaten veel van dezelfde spelers die nu in de A1 spelen. De bespreking voor deze kampioenswedstrijd ging niet helemaal zoals we toen gewend waren…

Naast de gewoonlijke aanwijzingen over ons eigen spel en dat van de tegenstander, kregen we een uitgebreid verhaal te horen. Het verhaal over de bus naar Parijs. Ik kan het zelf niet zo inspirerend navertellen als Peter, maar kort samengevat gaat het over een bus vol mensen die één gezamenlijk doel hebben: Parijs bereiken. Tijdens de reis ondervinden ze een hoop tegenslagen die in eerste instantie ervoor zorgen dat de groep mensen uiteen wordt gedreven doordat ze verschillende ideeën hebben over hoe ze de obstakels moeten overwinnen. Uiteindelijk herinneren ze zich het gezamenlijke doel en gaat ieder zijn eigen kwaliteiten benutten om als groep toch nog Parijs te bereiken. In deze prachtige metafoor is de groep mensen natuurlijk ons team en staat Parijs voor het gezamenlijke doel wat wij als team hebben: mooi korfbal laten zien, de wedstrijd winnen en dan uiteindelijk kampioen te worden. Die wedstrijd wonnen we als B1 en zo werden we kampioen.

Ook deze zaterdag kregen we als A1 het verhaal over de bus te horen in de kleedkamer voor de wedstrijd uit tegen VEO A1, en dat was ook nodig. De voorgaande week hadden we geen beste wedstrijd gespeeld en verloren tegen TOP, waardoor onze positie bovenaan de poule binnen handbereik van de grote concurrent Pernix kwam. Het leek erop dat we de veelgenoemde ‘flow’ waren verloren. Maar, mede dankzij het verhaal over de bus waren we na de bespreking met z’n allen klaar voor de wedstrijd: ‘We gaan naar Parijs!’. In de eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op, met opvallend weinig doelpunten: pas na 12 minuten maakte VEO de 2-2. Niet veel later gooide Tim van afstand de bal door de korf: 2-3. Vanaf dat moment waren we los: In de rest van de eerste helft lukt het ons om de stand van VEO op 2 te houden en scoren we nog een aantal schoten, doorloopballen en een strafworp van Inge, die nooit de strafworpen neemt maar aangezien Chloë op de bank zat was het aan haar om de bal door de mand te mikken (en dat deed ze, lekker pik). In de rust telt het scorebord 2-7.

De tweede helft ging weer erg gelijk op. Voor elk doelpunt dat wij maken scoort de A1 van VEO er ook een. Om deze reden heeft VEO er de hele tweede helft nog vertrouwen in dat ze de wedstrijd om kunnen keren. Gelukkig weten wij ons als team goed staande te houden door gewoon goed te blijven korfballen en zo staan we gedurende de hele tweede helft met minstens vier punten voor op onze tegenstander. Uiteindelijk klinkt dan het fluitsignaal en is de wedstrijd gewonnen met 10-15. Met deze overwinning behouden we onze eerste plek en kunnen we met opgeheven hoofd vooruitkijken naar de komende wedstrijden waarin we het onder andere nog op moeten nemen tegen Fluks A1 en de concurrent Pernix. Ik ben benieuwd welke inspirerende verhalen tijdens deze wedstrijden nog voorbij gaan komen.

Geschreven door: Jelle (rechts op de foto)