Verslag A1: “Nieuw team, nieuw spelletje”

Nou, we zijn begonnen met het veldseizoen, eindelijk! Bij en tegen Sporting West A1. Ik, en volgens mij de rest van de A1, hadden allemaal heel veel zin in deze eerste wedstrijd na een lange, leuke en intensieve voorbereiding. Nieuw team, nieuw spelletje, best spannend dit eerste begin.

En spannend werd het ook! We hadden de scheids ook niet bepaald mee. We eigenlijk gewoon 2 strafworpen moeten krijgen die die gewoon niet zag en dus niet gaf. Beetje jammer.

Verder kwam onze aanval (vak Jasper, Brendan, Madelief en Lieke) wat lastig op gang. We waren erg aan het zoeken in ons nieuwe spelletje dat wij dit seizoen gaan spelen. Bij dit nieuwe spelletje is het namelijk van belang dat eigenlijk elke aanvaller constant in beweging moet blijven en dat is natuurlijk wel even wat zwaar, zeker richting het einde. Ik kon wel zien dat iedereen moe was.

Maar toch hebben we in het laatste kwartiertje er nog wat balletjes ein gelegd waardoor we opeens van 2 achter naar 2 voor kwamen. Niet dat ze er allemaal in gingen want dat was namelijk het probleem waardoor het zo’n spannende wedstrijd werd. We hebben ook best veel geschoten met zijn allen (totaal 90 keer geschoten, 10 keer raak, 11%).

Mijn vak (met Jasper, Brendan en Madelief) hebben veel en lang in de aanval gestaan, meer dan het andere vak. Dit kwam dus omdat het bij ons nog vooral gewenning was, de schoten gingen er niet in maar we bleven het wel proberen. Telkens als het andere vak (Rohan, Nika, Suze en Dylan) weer eens als een kei aan het verdedigen waren geweest kregen wij de bal weer om opnieuw in een aanval uit te vogelen hoe wij nu wel tot scoren konden komen.

Uiteindelijk na een spannende en vermoeiende wedstrijd, heel hard gewerkt met zijn alle, nog wel wat dingetjes om aan te werken. Maaaarrrr, wel de dikke 2 punten binnen (eindstand 8-10, red.). Dankjewel Marin, Sirik, Rik en Rinske voor het reserve staan bij ons!

Op naar ZKV volgende week. Komen jullie kijken?Geschreven door: Namens Team A1, Lieke van Zoest