Verslag A1: “Opdracht goed uitgevoerd!”

De A1 van Fiks had het in de eerste klasse in het veld niet onverdienstelijk gedaan met een vierde plek in een poule van acht. Daarom wordt Fiks samen met Ons Eibernest wel als één van de kanshebbers voor het kampioenschap in deze poule genoemd.

De opdracht die Peter dan ook aan zijn spelers voorafgaande de wedstrijd had gegeven was om niet in het spelletje van Fiks mee te gaan, zodat je niet met 30-10 van het veld gespeeld zou worden.

Gelijk vanaf het begin was duidelijk dat Fiks in staat was om met een veel hoger tempo te spelen. Het moest wel bij de heren van Fiks vandaan komen, met een ondersteunende functie van de dames. De heren hadden de beweeglijkheid en volhardendheid van een Mark of een Jelle, maar dan nog een kop groter. Waardoor veel ballen werden onderschept of afgevangen en onze A1 vaak maar een korte aanval had.

In het begin van de wedstrijd ging het verrassend redelijk gelijk op: 1-1 Joanne, 1-2 Mark, 3-3 Tim. Maar halverwege de eerste helft had onze A1 weer moeite om te scoren, misschien ook wel ingegeven door de soms wat onbesuisde acties van Fiks (de grens tussen inzet en onbesuisd is soms heel vaag) en liep Fiks uit naar 7-3. Als voorbeeld van zo’n onbesuisde actie: Madelief werd getorpedeerd door een heer van Fiks, die alleen maar oog had voor de bal en even vergat dat Madelief er ook nog stond. Maar gelukkig is Madelief een bikkelharde.

Mark en Chloë maakten vervolgens de score weer wat draaglijker met een schot en een strafworp, zodat het bij rust 7-5 stond.

In het begin van de tweede helft kon onze A1 goed bijblijven door telkens nadat Fiks had gescoord, zelf ook te scoren: 8-6 schot Joanne, 9-7 doorloop Mark, 10-8 schot Jasper, 11-9 strafworp Chloë. Maar toen werd het 13-9 en leek het dat beide teams de stand wel goed vonden. Fiks ging de voorsprong consolideren en onze A1 kon niet meer het verschil maken.

De laatste vijf tot tien minuten mochten Carlijn, Abel en Olav vanuit de C1 nog invallen voor Madelief, Mark en Tim. Carlijn wist nog de korf te raken met een schot na een variant van een vrije worp van Chloë, maar helaas ging hij er niet in. Vervolgens scoorde Chloë met een doorloop de eindstand 13-10.

Meer zat er vandaag gewoon niet in. Maar groot pluspunt is gewoon dat iedereen zich aan hun opdracht heeft gehouden en ze niet met 30-10 van het veld zijn gespeeld.