Verslag A1: “Stappen maak je in vele vormen”

Stappen maak je in vele vormen en op veel niveaus. Haarlem A1 heeft in het persoonlijke en het team commitment grote stappen gemaakt. Ook als het verenigingscommitment om de hoek komt kijken speelt de Jeugdselectie daar moeiteloos op in. Door spelers problemen en het feit dat Haarlem 1 en 2 en de A1 tegelijk moesten spelen, waren we genoodzaakt om te schuiven met wat jeugdspelers. Zo moest Mark en Melle met Haarlem 2 mee en moest Joanne gelijk na de wedstrijd naar Haarlem 1.

Omdat ik in het verloop van het verslag hier niet op terug wil komen heb ik even gezocht wat er achter de uitleg staat bij Scheidsrechter: Scheidsrechter (arbiter) in de sport is de hoogst aangewezene die moet toezien op het toepassen van de spelregels.

Het aanwijzen geschiedt door het organiserend lichaam. Om deze reden dienen er ook regels te bestaan die de scheidsrechter onafhankelijk maken van de organisatie, wanneer hun taken strijdig zijn.

Onafhankelijk was deze scheidsrechter van Pernix (jawel Pernix) niet en zeker niet onpartijdig. De mensen die mij kennen weten dat ik de laatste zal zijn die het verlies of gelijk spel (red) gaat toeschrijven aan de scheidsrechter. Maar deze mijnheer overschreed alle regels die een eerlijke wedstrijd in de wegstonden en er alles aan deed om Pernix niet te laten verliezen (ondanks dat er een beoordelaar bij was). PUNT.

De wedstrijd begon met Jasper op de plek van Mark. De opdracht was om het spel van Haarlem A1 vanaf het begin te spelen en in de eindfase de rebound de rebound te laten en voor in de 3-1 te eindigen. De eerste 10 minuten was het speltempo van beide ploegen zeer hoog met goede bal aannames, waardoor er aan beide kanten veel mooie en goede kansen ontstonden, maar Haarlem A1 kwam wel achter met 0-2. Tot aan de 20e minuut was het gelijk opgaand maar Haarlem A1 werd wel steeds beter in de eindfase. Wat als resultaat, dat Haarlem makkelijk de rust in ging met een voorsprong van 9-7. In het praatje tijdens de rust moesten er wat kleine aanpassingen komen in het spel van Haarlem, zoals het op tijd in de aangeef komen zodat de tegenstander meer keuzes moet maken met verdedigen.

Naast het teamcommitment hebben we ook fysiek en mentaal grote stappen gemaakt. De felle duels gaan we nu gewoon aan en we laten ons niet zo makkelijk uit het veld slaan als er heel veel onverklaarbaars gebeurd. Zo zou het ook gaan in de tweede helft. Er werden goede stevige duels uitgevochten wat het tot een goede maar ook leuke wedstrijd was om naar te kijken. Wat Pernix ook probeerde we bleven steeds scoren per vak, van 10-8 naar 15-13 naar 18-16. Met nog 3 minuten te spelen en een stand van 18-16 moesten we de wedstrijd uit kunnen spelen.

Het tegendeel bleek waar te zijn. Met nog 10 seconden te spelen stonden 18-19 achter. De wissel van Olaf voor Tim en de hulp van bovenaf en een geniale beleving van Jelle zorgde dat we toch nog met een welverdiende punt aan deze wedstrijd over hielden.

Het schotgemiddelde over de gehele wedstrijd van Haarlem A1 was iets hoger dan 26%.

Het schotgemiddelde over de gehele wedstrijd van Pernix A1 was 28%.

Tot slot wil ik het publiek bedanken voor aan aanmoedigen in deze moeilijke wedstrijd en de spelers van de A1 een complement geven voor het niet ingaan op de randverschijnselen.

 

Geschreven door: Peter Kooij (Coach A1)