Verslag A3: “Koppositie nog stevig in handen”

Zaterdag 2 december eerst naar de C1 kijken, dan het laatste gedeelte coachen voor Jordi (die moest spelen met Haarlem 2). Het praatje vooraf ging ik ook doen, omdat Jordi de wedstrijd van de C1 moest fluiten. Het praatje week niet veel af met wat ik de A1 te vertellen heb. We trainen op hoog baltempo, veel variatie in het spel en iedereen moet en mag scoren.

Om het team commitment een beetje op te vijzelen heb ik heb verhaal verteld van de Jongen die zijn teen stoot in de bergen. KORT: hij stoot zijn teen en vloekt en door de echo blijft het negatieve signaal terug komen. Totdat vader roept wat een mooie bergen en het positieve signaal komt terug. Dus als het even niet goed gaat, niet roepen het gaat niet, maar blijf doorgaan en dan valt het doelpunt heus wel.

Het eerste aanvalsvak had veel kansen nodig om te scoren, maar ze creëerde wel veel 100% kansen wat natuurlijk positief is. Maar de “wet van Bartje zegt” als jij niet scoort doet de tegenpartij dat en zo gebeurde het dat Haarlem A3 de meeste kansen had maar met 0-2 achter stond. Wij hebben echter good old Diewert, die samen met het vak de stand weer gelijk trok met twee mooie afstandsschoten. Het eerste aanvalsvak begon weer met een hoog bal tempo en nu gingen de kansen er wel in. Lilianne en Isabel zorgden voor de 4-2 voorsprong. Het tweede aanvalsvak speelde goed en gevarieerd met heel veel kansen door de dames, maar het was Diewert die met 2 doelpunten de stand op 6-2 bracht. Isabel maakte 7-3 wat ook de ruststand was.

Het schotgemiddelde van Haarlem A3 was iets hoger dan 20% (1 uit 5) DSO had een doelgemiddelde van 8,6%.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft met als verschil dat DSO er 3 maakte en Haarlem A3 er 5. Het tempo ging iets naar beneden en er werd weinig op middelste-middelste gespeeld. De kansen die gecreëerd werden kwamen uit individuele acties en niet meer uit collectieve acties. Dit kwam ook deels omdat de tegenstander niet meer ging verdedigen.

Het was weer een mooie en verdiende overwinning als team en de koppositie is nog stevig in handen van Haarlem A3. De eerst volgende wedstrijd is over twee weken Thuis tegen BEP A3 om 15.40 uur.

Het schotgemiddelde over de gehele wedstrijd van Haarlem A3 was iets hoger dan 23%, DSO had een doelgemiddelde van 12%.

 

Geschreven door: Peter Kooij (Coach A1)