Verslag B1: “5e wedstrijd boven de 20”

Ook deze week mochten we weer aan de bak. De laatste wedstrijd van het veldseizoen was uit bij ZKC. Vier weken hiervoor wonnen we met 24-2, een goeie wedstrijd. Maar uiteraard gingen we het veld op met de wil om de te evenaren of zelfs te verbeteren! Lotta en Tieme uit de B2 waren erbij om ons te versterken. Gelukkig was het kampioenschap al behaald, en lag er dus geen druk op.

ZKC is altijd al een grote tegenstander geweest van Haarlem. Dit lieten ze zien door de eerste gelijk te scoren. Maar vrijwel aansluitend scoorden wij weer, en vervolgens gingen we door. Tijdens rust stond het 6-14. Een goede ruststand, waardoor we vooral zo dik voorstonden doordat we een beter percentage scoorden, en niet per se beter waren qua spel.

De tweede helft gingen we er net zo hard voor als in de eerste helft. We bleven kansen maken en bleven ook de betere ploeg. Een prima scheids, en als deze een foutje maakte, gingen we als team gewoon door en letten we er niet op. Ongeveer 10 minuutjes voor het einde maakte Tieme ook nog een prachtig debuut :). De wedstrijd eindigde met een mooie score van 10-22; de 5e wedstrijd van dit seizoen dat we boven de 20 scoren.

Ik spreek namens ons hele team als ik zeg dat we graag het publiek en alle invallers willen bedanken! We hebben een top veldseizoen achter de rug en gaan vol vertrouwen, maar vooral met heel veel zin, de hoofdklasse in. Hopelijk zijn jullie er ook bij!

Geschreven door: Abel (B1)