Verslag B1: “Eerste punten in Hoofdklasse”

Op zaterdag 7 december was het zo ver. Na de teleurstelling van vorige week tegen Avanti voor eigen publiek, mocht onze B1 het deze week weer opnieuw laten zien. Deze keer tegen Tempo B1. We wisten van tevoren dat we er deze wedstrijd echt voor moesten gaan, aangezien Tempo net als wij nog geen punten had behaald uit de eerste 3 wedstrijden. Met een prima voorbereiding, niet anders dan anders, begonnen we aan de wedstrijd.

Het begin was toch nog best lastig; het begon erg stroef. We kwamen dan ook met 0-1 achter. Maar dat was dan ook het enige minpuntje van de eerste helft. De rest van de eerste helft hebben wij Tempo gedomineerd aan alle kanten. We waren de baas en vooral in de aanval, de ballen vlogen er vanaf alle kanten in. We gingen dan ook rusten met 13-5. Het leek alleen na rust een compleet andere wedstrijd geworden.

Het ging verdedigend erg moeizaam en er werden veel doelpunten door gemaakt. Gelukkig konden we nog steeds wel mee-scoren, en werd er dus niet een groot gat geslagen. De coaches wisten de wissels die we op de bank hadden goed te gebruiken. En dus kon Glenn uit de A2 zijn minuten maken. Als team, met wissels en coaches, hebben we deze wedstrijd over de streep getrokken en dat is dan ook ons sterkste punt. De uitslag was zeker terecht: 21-15 is een goed resultaat.

De teamgeest was in deze wedstrijd dan ook weer goed te zien. Met het publiek er achter heb ik zelf nooit getwijfeld aan de wedstrijd. Bedankt iedereen die er was als steun aan onze B1, en ik hoop jullie allemaal op 11 januari weer te zien bij de volgende thuis wedstrijd.

Geschreven door: Olav (B1)